20 листопада 2015

Банк незаконно заблокував 1,5 млн грн на рахунку Баранівського лісомисгоспу


Господарський суд Києва зобов’язав приватну банківську установу перерахувати понад 1,5 млн грн на поточний рахунок державного підприємства «Баранівське лісомисливське господарство».

Прес-служба прокуратури Житомирської області.

За результатом розгляду позову прокуратури Баранівського району, господарський суд міста Київ зобов’язав приватну банківську установу перерахувати понад 1,5 млн грн, які перебували на поточному рахунку ДП «Баранівське лісомисливське господарство» та неправомірно утримувалися на банківському рахунку.

Законність вимог прокуратури та рішення суду першої інстанції залишив у силі Київський апеляційний господарський суд.

Йдеться, зокрема, про те, що між ДП «Баранівське лісомисливське господарство» та акціонерним товариством у 2012 році укладено договір на обслуговування банківських рахунків. Відповідно до умов договору, банк зобов’язаний відкривати клієнту рахунки у національній та іноземній валютах та здійснювати розрахунково-касове обслуговування.

Однак, на початку 2015 року банківська установа порушила умови договору, припинивши обслуговування державного підприємства, на рахунку якого перебувало понад 1 млн 509 тис. грн. Унаслідок цього лісомисливське господарство не змогло використовувати наявні кошти на виплату заробітної плати, за комунальні послуги, придбане пальне тощо.

За втручання прокуратури зазначені кошти будуть повернуті на розрахунковий рахунок підприємства, відкритий у державній банківській установі.

2 коментарі:

  1. Сухов21.11.15, 21:27

    А тепер нехай та ж прокуратура з`ясує, якого біса державне підприємство полізло в ту приватну банківську установу, чи до втручання прокуратури наші лісоруби не знали, що в Україні є державний банк?

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім22.11.15, 03:33

    Ну ти що Сухов ?державні банки ненадійні. збанкротувати можуть .Де зара державний банк Украіна ?І Аваль став райфазеном ,і східноевропейський здувся ,і скіки внас вобше їх осталось державних ?А іноземни кліенти з ними не хочуть діло мати їм приватні луччі

    ВідповістиВидалити