12 жовтня 2015

Жителі Довбиша скаржаться на ошуканство зі сторони “Житомиргаз”


У селищі Довбиш місцевим жителям приходять квитанції сплатити штраф за несправні чи зіпсовані лічильники. Щоб з’ясувати ситуацію, журналісти зв`язалася з головою селищної ради Юрієм Домашиним.

Про це повідомляє сайт Житомир.today

Приїжджають з перевіркою з “Житомиргаз”. Приходять в хату, або, якщо лічильник на вулиці, то знімають лічильник на перевірку. Людина підписує акт, що лічильник забрали, потім через тиждень лічильник привозять назад, власник знову підписує акт про те, що прийняв лічильник. Потім працівники кажуть, що була пошкоджена внутрішня пломба. Ще через два тижні людям приходить штраф на 8-13 тис. грн”, - коментує Юрій Домашин.

За словами селищного голови, проблема у тому, що людям не видають квитанції. Коли приходять із перевіркою, то працівники записують показники лічильника собі у зошит.

Приходять квитанції за телефон, за електрику, а тут просто записують в зошит і ви мусите сплатити. Друга проблема ще у тому, щоб оформити пільгу чи субсидію для військовослужбовців, вам треба звернутися у газову службу. А так, як квитанції людям не видають, то вам кажуть: “У нас у базі на комп’ютері видно, що у вас борг 200-400 грн” (як у кого). І поки люди не сплатять цей борг, вони не можуть оформити субсидію”, - каже він.

Юрій Домашин також розповів про одну сім’ю, якій прийшла квитанція з великим штрафом.

Жінка з інвалідністю живе з батьком, який також хворий, її чоловік в АТО. До неї прийшли з перевіркою, зняли лічильник і попросили його помити. Вона помила, принесла, а їй кажуть, що вона зірвала пломбу. Якщо людина зірвала пломбу і є квитанції, то видно що і коли нараховувалося. Тобто, можна побачити, чи власник хотів собі накрутити показники чи ні. А у нас же квитанції не дають”, - зазначає селищний голова.

За словами Юрія Домашина, вже сталися 3-4 випадки, де надійшли штрафи з великими сумами, а “борги”, про які кажуть з комп’ютерної бази, по 200-300 гривень має майже кожна третя родина.

З 2010 року всі державні установи селищний голова почав переводити на дрова, щоб “не мати стосунків з Житомиргазом”. Селищна рада три роки не користується газом, однак “Житомиргаз”, за словами голови, вимагає оплати за підземні комунікації.


Регіональна газова компанія “Житомиргаз” коментує, що достовірний облік газу може забезпечити лише справний лічильник, який пройшов періодичну повірку.

Повірка – це визначення придатності засобів вимірювальної техніки, на які розповсюджується державний метрологічний нагляд. Періодична повірка проводиться згідно із Законом України. Справність приладів обліку газу та їх вимірювальні характеристики необхідно перевіряти кожних п’ять або вісім років, залежно від типу приладу”, - коментує начальник управління контролю та організації обліку газу ПАТ «Житомиргаз» Андрій Бойко.

У випадку споживачів з смт. Довбиш, у роботі лічильників було виявлено втручання. Зокрема, це пошкодження внутрішньої заводської пломби приладу обліку. Наразі працівниками «Житомиргазу» проводиться додаткова перевірка за скаргами трьох споживачів. Про її результати повідомимо додатково”, - наголошує Андрій Бойко.

фото з мережі Інтернет

8 коментарів:

  1. Анонім13.10.15, 12:16

    Голова знов лiзе до корита, а люди якi дiйсно не виноватi хай звертаються в суд.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім13.10.15, 18:22

    Розкажіть людям будь-ласка людям які земельні справи ви рішали та де ділася асенизаційна машина, що немає чим яму викачати. Давайте разом визвемо пресу та телебачення і розповімо вголос про це - ото буде піар!

    ВідповістиВидалити
  3. Цікаві коментарі... Спочатку я подумав, що голова Довбиша відстоює інтереси людей і має повагу серед місцевого населення, а виходить все з точністю та навпаки. Тепер схиляюся до думки, що декілька "розумників" дійсно намагалися лічильники скрутити. Пошкодили пломби, а коли газовщики це виявили і штраф впаяли - побігли голові жалітися.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Довбиш13.10.15, 22:19

      Думати треба не тільки "Спочатку", думати треба завжди, але в тебе з цим постійні проблеми, постарайся або більше думати, або меньше писати.

      Видалити
  4. Анонім13.10.15, 20:56

    А нащот землі навіть кримінальні справи були заведені. І ще я за цього чоловіка голосував. Голова щоб в черговий раз до корита залізти ладен навіть "розумників" які лічильники скручують прикрити. Рекомендую газконторі перевірити чи не є случайно ті люди його знакомими, родичами чи кумами та заразом перевірте чи голова не скручує лічильник, бо за його попередні дєла я йому вже не вірю і в цей раз голосувати не буду.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім13.10.15, 20:59

    Шановний пане голово. Вийдіть будь-ласка на центр селища і розкажіть що ви зробили для нас, жителів, доброго за свою каденцію і скільки на це пішло бюджетних коштів. Дякую

    ВідповістиВидалити
  6. Згоден, думати треба13.10.15, 21:04

    Юра, ти як завжди, чув дзвін, та не знаєш де він. Це добре, що ти "подумав". Але, якби ж ще було чим думати! Бо видаєш присуди прямо на льоту з двох речень, сам не маючи поняття про що говориш. Домашин, якраз, на своєму місці. І робить те, що треба.
    А "газовщики" (я навмисне взяв у лапки) орудують не лише у Довбиші. У Баранівці і Заріччі такі самі факти були відомі ще у серпні-вересні. Сам особисто зустрічав двох молодиків, що займалися "перевіркою лічильників", проте, якщо іх принципово не пустити у двір, то вони й не надто наполягали. Йшли у наступний двір. Зрештою, я підозрюю, що це можуть бути навіть не якісь там сторонні люди, що взагалі не мають стосунку до газової служби (попри те що посвідчень вони не показують і квитанцій не видають), а спеціалісти відповідних служб з інших районів, яких у даній місцевості ніхто не знає, і це їм певним чином розв'язує руки.
    Зрештою, кожен мав би, перш ніж впускати до подвір'я (а до оселі - і поготів) незнайомців, по-перше - поцікавитися їх документами і повноваженнями (хоча і тут "липу" мало хто може відрізнити, якщо підсунуть), по-друге - вимагати проведення огляду згідно процедури, що виключає можливість фальсифікацій та спекуляцій, і оформлення результатів відповідними документально засвідченими актами з усіма необхідними підписами. Можливо, тоді й ситуація з штрафами віиглядала б зовсім інакше. Ніхто ж не забороняє затребувати у службової особи (якщо це діється у законних рамках) документи, і навіть сфотографувати їх, хоча б на мобілку. І ніхто не забороняє у разі відмови надати документи заборонити доступ до оселі та звернутись із заявою до правоохоронних органів. Зрештою, будь-які перевірки мають бути законними і прозорими, а об'єкти перевірок - заздалегідь поінформованими. Інакше....
    Наразі, здається, ми стаємо свідками народження нового виду рекету.
    Бо якимось іншим чином це важко пояснити.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім25.10.15, 14:36

    Потрібно подивитися на пломби вдома в тих "газовщиків", чи вони є в наявності взагалі.

    ВідповістиВидалити