31 жовтня 2015

Мешканці Баранівки можуть писати ‪‎заяви‬ до ‪держ‪‎установ електронною поштою


Відтепер, щоб написати ‪‎заяву‬ до ‪державної‬ ‪‎установи‬, мешканці Баранівки можуть скористатися електронною поштою. Відповідні зміни у законодавстві набрали чинності з 28 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

28 жовтня набрали чинності зміни до Закону України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про ‪звернення‬ ‎громадян‬» щодо ‪‎електронного‬ звернення. Відтепер, щоб написати ‪‎заяву‬ до ‪державної‬ ‪‎установи‬, можна скористатися електронною поштою.

В електронних зверненнях необхідно буде вказати наступну інформацію:
  • прізвище, ім’я, по батькові,
  • місце проживання людини, яка звертається,
  • суть порушеного питання,
  • зауваження та пропозиції,
  • заяви чи скарги, прохання чи вимоги,
  • електронна поштова адреса, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним.
До речі, якщо в письмову зверненні має бути підпис заявника, то електронне звернення при надсиланні не вимагає застосування електронного цифрового підпису.

2 коментарі:

  1. Анонім02.11.15, 17:29

    Але для того,щобо написати заяву потрібно мати електронну адресу цієї організації.Тому необхідно скинути в інтернет її адресу.Якщо це стосується Баранівки - то всіх організацій і держустанов.Інакше куди писати?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.11.15, 12:28

      Мені теж це стало цікаво і ось що я в результаті знайшов: електронні адреси є тільки у Баранівської РДА та райради - розміщені на їх офіційних сайтах. На сайті міської ради є тільки телефон. Інші держустанови (податкова, пенсійний, прокуратура і т.д.) взагалі не мають своїх сайтів, але їхні контактні дані (у більшості випадків № телефонів) можна віднайти через обласні сайти. Ось так наші держустанови підготувались до прийому електронних звернень.....

      Видалити