27 жовтня 2015

Вода у баранівських колодязях не відповідає нормам, - СЕС


Держсанепідслужба обстежила колодязі у Баранівці та дослідивши проби води дійшла висновку, що вона за своїми мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками не відповідає нормам.

Про це повідомляє Новоград-Волинське міжрайонне управління головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області.

У вересні місяці поточного року фахівцями Держсанепідслужби проведено планове обстеження громадських колодязів у місті Баранівка по вулиці Шевченка, 22, вулиці Звягельській , 26 та 34. Дані шахтні колодязі розташовані у подвір'ях багатоквартирних житлових будинків та обслуговуються силами їх мешканців.

"У ході обстеження було встановлено, що колодязі по вулицях Шевченка, 22 та Звягельській, 26 потребують ремонту дашків та облаштування відмосток. Згідно результатів досліджень води, відібраної  з зазначених колодязів на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники встановлена її невідповідність вимогам Державних санітарних норм та правил „Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною” № 2.2.4-171-10 від 12.05.2010 року. Так  в 100,0 куб. см води виявлені загальні колі–форми, що не допускається та небезпечно в епідемічному відношенні. Вміст нітратів при допустимому 50 мг/дм³ становив: в колодязі по вул. Звягельській, 34 – 185,4 мг/дм³, по вул. Звягельській, 26 – 192,5, по вул. Шевченка, 22 – 141,7", - йдеться у повідомленні.

За результатами перевірки Баранівській міській раді направлено припис №1074 від 5 жовтня 2015 року щодо приведення громадських колодязів та питної води у відповідність вимогам вищевказаного ДСанПіНу.

3 коментарі:

  1. Справді вода в Баранівці є дуже не якісною .Вся ця інформація є туфтою на пісном маслі . У Житомирській області навіть обласна СЕС не має такого обладнання яке могло б дати точний показник якості води . Вважею що ця інформація є заказною , незнаю на чию користь вона працює . І якщо давати таку інформацію для громади , за неї потрібно відповідати . чимось потрібно обосновати , послатись на якісь конкретні джерела , нормативно - правові акти офіційно затверджені , показники аналізів , джерела аналізів мають бути в хаотичній формі по всьму населеному пункті , також має бути вписано прізвища ім"я та по батькові перевіряючих , наказ і підстава перевірки то що . А так блогер може залишитися без ліцензії ....... Не робіть замовної інформації яка заходить за межі чинного законодавства . Черевато наслідками . Можна і сттаттю отримати .....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дурнуватішого коментаря годі було й придумати...

      Видалити
  2. Анонім28.10.15, 15:39

    Тепер у Баранівці є новий-старий мер, який перед виборами дуже обіцяв громадянам, у тому числі й жителям багатоквартирних будинків по Звягельській, вирішити питання з чистою питною водою. Навіть заявив, що буде розроблена й реалізована програма "Питна вода". Чекаємо...

    ВідповістиВидалити