19 жовтня 2015

Кого обираємо у Баранівці та як голосувати. Правила місцевих виборів-2015


Громадська організація «Інтерньюз-Україна» в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», зробила відео щодо правил місцевих виборів-2015.



Мешканці Баранівки 25 жовтня на виборчих дільницях отримають чотири бюлетені для голосування - за мера, кандидата в міську раду, кандидата в Житомирську обласну раду та кандидата у Баранівську районну раду.

Нагадаємо, у Баранівці до міської ради хочуть потрапити представники від 9 партій, кандидатами в мери зареєструвалися 5 осіб. До Житомирської облради зареєстровані представники від 16 партій, до Баранівської районної ради - 10 партій.

8 коментарів:

  1. Колобок21.10.15, 00:13

    Цього року "партійних" вибирати не можна. Жодна з партій не уникнула "грязюки". Яку не візьми, стару чи новостворену, копни хоча б у гуглі - і стільки Г випливе - що не відмитися довіку.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім21.10.15, 08:42

      Новостворені партії типу УКРОПу чи Опозиційного блоку це повне Г. Навіть не треба у гуглі копати. Краще вже за когось із старих голосувати. Я між Свободою та РПЛ вибиратиму. Вони хоч не розбіжаться як миші при першому шухері.

      Видалити
    2. Анонім21.10.15, 11:50

      А як же не вибирати партійних, якщо самовисування в депутати міської, районної чи обласної ради - неможливе? Кандидат може йти тільки від якоїсь політичної сили! Так що вибирати прийдеться певну партію, хочемо ми того чи ні. Цей закон про вибори прописаний так, що навіть якщо ви проголосуєте за якусь конкретну людину, то вона все одно може не стати депутатом, якщо політична сила, від якої вона балотується, не набере 5%. Тому добре подумайте, перед тим, як зробити вибір. Передивіться списки всіх кандидатів у депутати від кожної партії, особливо перші номери (вони100-пудово стануть депутатами, навіть якщо ви виберете когось іншого з їх партії!), а тоді вже робіть остаточний вибір. А то проголосуєте наприклад за Івана, а пройде якесь Г. з його партії! А потім будете кричати, що влада не така. Ви ж самі її обираєте!!!!!

      Видалити
  2. Анонім21.10.15, 12:48

    А чому це в місті чи не вперше за всю історію міських виборів немає публічних дебатів між кандидатами на посаду мера? Слабо вийти й подискутувати "у відкриту", представивши нам, виборцям, свої передвиборні програми? Чи може нема що представляти і про що говорити?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.10.15, 18:48

      Так Душко відмовився надати приміщення будинку культури.Стидоба та й годі.Робіть правильний вибір.

      Видалити
  3. Анонім21.10.15, 13:44

    Я за "Самопоміч"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім21.10.15, 14:53

      А "Самопоміч" взагалі не висунула жодного кандидата до міської ради! У бюлетені, де будуть обирати депутатів міської ради, ця партія відсутня!

      Видалити
  4. Анонім21.10.15, 15:46

    Зате вони йдуть до районної ради!

    ВідповістиВидалити