09 вересня 2015

Мешканці Заріччя і цього року не діждуться обіцяного підвісного моста


Підвісний пішохідний міст через річку Случ до мікрорайону Заріччя у районі міського пляжу будувати у цьому році не будуть, оскільки, як кажуть у міській раді, на це немає коштів.

Про це повідомляє сайт Баранівської міської ради.

"Баранівська міська рада планувала до кінця 2015 року збудувати підвісний пішохідний міст через річку Случ до мікрорайону Заріччя у районі міського пляжу. Комунальне підприємство «Житомирводпроект» у 2014 році погодилося виконати проектну документацію. Орієнтовна вартість проекту будівництва мала бути близько 600 тис. грн. Роботи по проектуванню надзвичайно затягнулися у зв’язку із їхньою складністю. Проект був виготовлений та зданий на проходження державної експертизи на початку 2015 року. Експертний звіт щодо розгляду кошторисної частини проектної документації отриманий Баранівською міськрадою 18 травня 2015 року. Загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах складає 1 473,622 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

У міській раді зізнаються, що таких коштів не мають через складну ситуацію в країні та зміни бюджетного законодавства.

"Надзвичайно складна політична та економічна ситуація у країні, зокрема на сході України, позначилася на усіх галузях і сферах життєдіяльності нашого міста. Вплинула вона також і на вартість проекту будівництва. Після внесення змін до Бюджетного кодексу України, що набули чинності з 1 січня 2015 року, бюджети малих міст, сіл та селищ були автоматично позбавлені надходжень податку з доходів фізичних осіб (наприклад, тільки місто Баранівка втратило 2,8 млн. грн ПДФО), який упродовж багатьох років був бюджетоутворюючим. Крім того, місцеві бюджети зазначених громад втратили й бюджет розвитку, основу якого складали надходження єдиного податку. Склалося так, що у міському бюджеті на капітальні видатки немає жодної копійки. Тому із об’єктивних причин не було розпочато будівництво у цьому році", - зазначили у міській раді.

За інформацією з сайту міськради, місто досі не розрахувалося за виготовлену документацію і винне фірмі, що розробляла проект, ще 72 тис. грн. Однак влада Баранівки не полишає надії і обіцяє, що міст на Заріччя таки побудує.

"Попри труднощі заявляємо про те, що підвісному пішохідному мосту через річку Случ до мікрорайону Заріччя у районі міського пляжу – бути. Міська рада буде робити усе можливе для втілення у життя даного проекту. Ми розраховуємо також на міжнародні гранти та на фонд регіонального розвитку в Житомирській області", - обіцяють у міськраді.

Нагадаємо, побудувати міст влада обіцяла ще у 2014 році, однак кошти, які виділялися на будівництво мосту, направила на створення котельні для обігріву власної адмінбудівлі.

27 коментарів:

  1. Анонім09.09.15, 16:23

    а хто б сумнівався...

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім09.09.15, 18:26

    Своя жопа ближче до тіла.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім09.09.15, 20:34

    Узнаю витівки мера. Він як і Київський ексмер витає десь у космосі. А що за його каденцію обіцяне виконано? Одна бутафорія як ото мигалка на перехресті та електронні тало, що невірно видають дані.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім10.09.15, 08:15

      "Глазастий " ти наш...А ЩО ТИ ЗРОБИВ ДЛЯ СВОГО МІСТА??????

      Видалити
    2. Інший10.09.15, 13:15

      а ще є в кого язик ближче до ж..

      Видалити
  4. Відповіді
    1. Анонім10.09.15, 13:13

      І що? Грошей від перевиконання бюджету (більше МІЛЬЙОНА!!! гривен) не хватило, щоб розплатитися за документацію??? Але ж з бідового міського бюджету, про який так плачеться останніми тижнями міська рада, змогли відрізати жирний кусок у 100тисяч на день Баранівки! Нещасні проектанти хай ждуть, жителі Заріччя хай годуються обіцянками, бо меру хочеться як ніколи погуляти в ресторані за громадські гроші. А міст знову ввійде до передвиборної програми дурка і його команди...

      Видалити
  5. Анонім10.09.15, 12:14

    наша писня гарна й нова починаймо ии знову.. нема слив просто

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім10.09.15, 12:20

    Баранивка втратила 2.8 млн над цим ще тре подумати куди вони дились, а те що обицяэ шо буде мист то звичайно буде тильки коли це самому Богу видомо, як не в 2014, 2015 то в надцятому роци буде

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім11.09.15, 16:06

      Баранівка нічого не втратила. Хай мер не забиває вам баки. Бо якщо з бюджету міста забрали надходження ПДФО, то туди додали доходи від акцизного збору. У минулі роки міськрада утримувала садочок і культуру виключно за свій бюджет. У цьому ж році місту дали більше трьох мільйонів гривень на дитсадок і культуру. А мер плаче, що забрали 2,8 млн. Так дали ж більше, ніж забрали. Просто витрачати гроші треба з розумом. Хай міськрада детально прозвітує про всі свої доходи і витрати, особливо на утримання апарату. Бо в міській раді найвищі в Баранівці зарплати. Мабуть, тут працюють краще за всіх жителів міста...

      Видалити
    2. Анатолій11.09.15, 20:14

      Якщо ви вивчили, що таке доходи і витрати то це не означає, що ви в курсі звідки фінансується "садочок і культура".

      Видалити
    3. Анонім12.09.15, 17:06

      Звичайно ж. за субвенцію з держбюджету, яка надійшла в міський бюджет на рівні видатків на ці цілі 2014 року. І ця субвенція значно більша, ніж пішло коштів ПДФО у держбюджет. Так, цих грошей не вистачає. Але хай би міськрада у 2014 році не забирала гроші з дитсадка. Тоді б у цьому році одержала їх більше.

      Видалити
  7. Анонім11.09.15, 11:18

    Чому ви зациклились на підвісному мосту. Такі гроші витратити, щоб пішки пройти 200м - це що така необхідність? Ходіть по землі і бажано босоніж, щоб різний негатив ішов в землю.
    Гроші потрібно використовувати на більш необхідні справи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім11.09.15, 12:43

      Не на мосту зациклились, а не мерові, який з року в рік тільки й робить, що обіцяє. А мільйони гривень, які бюджет отримує регулярно щороку невідомо куди діваються.

      Видалити
    2. Стара кладка11.09.15, 15:07

      Да, да ! Накшталт котельні для міської ради

      Видалити
  8. Анонім11.09.15, 17:50

    читаю цей блуд і вже впевнений голосувати треба тільки за Душка бо всяка ця непотріб на нього появиласьпісля того як йому програв Вельчинський. значить це його робота. стидно за нього

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Костя11.09.15, 18:24

      Тобто "всяка ця непотріб" зявилась у 2010 році? З головою у тебе все гаразд? Про твого Душка слова ніхто не казав ніколи - всі чекали на його роботу. Це тепер, коли в результаті виплило те, що він гроші невідомо куди дівав і тільки обіцянками з року в рік всіх годував, то тепер і має на горіхи. Я не збираюся голосувати ні за Душка ні за Вельчинського. А ти - жополизь далі.

      Видалити
    2. Кармелюк11.09.15, 20:24

      Анонім 17:50 попав в саму десятку.Вільчинський є основним підбурювачем і ідейним натхненником всяких судових позовів, подань до прокуратури, чорного піару і обливання брудом, це його робота у 2014 році накрутити Кундельського,щоб той пішов Душка виганяти. Скільки вилито бруду. А чи не буде як у фільмі "у вас на стройке несчастные случаи были? Будут!.."

      Видалити
    3. Анонім11.09.15, 20:27

      Аноніму17:50 виходить "всяка ця непотріб" це жителі Баранівки, які йому довірились- оце заробили. Треба добре думати чи робити ще раз таку помилку жителям.

      Видалити
    4. Анонім12.09.15, 17:17

      У 2014 році Вельчинський ще не працював головою РДА, і не міг посилати Кундельського. А до Душка тоді прийшов не тільки Кундельський, а й Тулісов, котрий, як справжній патріот потім пішов в АТО. І прийшли вони не виганяти Душка, а попросили звіт, куди йдуть бюджетні гроші. Чому прийшли саме до Душка? Бо йшов він на мера від Партії Регіонів, яка розганяла Майдан. І це є задокументовано на сайті ЦВК. Душко ж тоді так перепудився, що замість того, щоб надати звіт, зібрав своїх жополизів на мітинг. А нині мер не вилазить від чорної вдови з фонду литвина, яку катає Кундельський. А ми як всяка непотріб маємо робити висновки... І зробимо їх правильні, я надіюся. Якщо ми непотріб, то навіщо нам чистенький мер?

      Видалити
    5. Анонім13.09.15, 10:10

      Ащо зараз вже посилає?

      Видалити
    6. Анонім14.09.15, 09:32

      А нащо посилати, коли сам Душко бігає у фонд литвина, де шофером чорної вдови працює Кундельський? Бігає і в терцентр, щоб заручитися підтримкою ляшківців. Пробирається всілякими путями і в БЮТ, хоч до цього Юлю називав безбашенною. Бігає, бо так боїться втратити владу. Мабуть, міськрада медом намазана, раз так мер тримається за свій стілець.

      Видалити
    7. Хвилинку. Я взнала, що бігати до радикалів почали практично всі і думаю, що вони дуже гарно аналізують ситуацію.

      Видалити
    8. Анонім14.09.15, 13:18

      Хто аналізує: радикали чи ті що бігають? Як на мене, ні в одних ні в других немає клепки, щоб щось аналізувати. Там тільки піар та показуха типу того, щоб привести в парламент корову чи зїсти сирої земельки. А здорового глузду - повний ноль!

      Видалити
    9. Анонім14.09.15, 13:40

      Аноніму 13:18 В даному коментарі відсутній будь-який аналіз, присутній лише епікриз...

      Видалити
  9. Анонім12.09.15, 07:40

    всяка непотріб це публікаціі а не люди ви і тут за своє

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Володимир12.09.15, 15:43

      А їх пишуть не люди чи що? Ну да, для вас люди це ж непотріб. Мені вас шкода.

      Видалити