31 серпня 2015

У Баранівці палаючий дерев'яний хлів у центрі міста гасили всією громадою


29 серпня близько 19:00 у Баранівці сталася пожежа. Біля церкви у центрі міста горів дерев'яний хлів. Вогонь гасили всією громадою, оскільки черговий караул у цей час боровся з вогнем у лісі.

Спочатку гасити палаючий у центрі міста хлів приїхали на резервному автомобілі пожежні, які були в цей день вільні від чергування. Згодом їм на допомогу приїхав пожежний автомобіль лісової охорони Баранівського держлісгоспу, завдяки якому вогонь вдалося зупинити.

Також на допомогу рятувальникам прийшли місцеві мешканці, які допомагали пожежним прокладати шланги від гідрантів до палаючого хліва, аби той не згорів дотла.

"29 серпня о 19:02 до служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в центрі міста Баранівка біля церкви горить дерев'яний хлів. У звя'зку з тим, що черговий караул разом із лісовою охороною Баранівського держлісгоспу гасив пожежу в лісовому масиві біля села Рудня, для ліквідації пожежі залучили особовий склад вільний від чергування. Найшвидше прибув до підрозділу пожежний-рятувальник, який має навички управління пожежною технікою. Тому я прийняв рішення невідкладно направити для гасіння пожежі резервний автомобіль та особисто очолив рятувальні роботи. Прибувши на місце події, ми відразу подали на гасіння пожежі дерев'яного хліва та захист житлового будинку два водяні стволи, з якими працювали небайдужі мешканці міста. Після закінчення запасу води в автоцистерні, автомобіль встановили на пожежне водоймище, що розташоване на території церкви. Але через несправність автомобіля, відновити подачу води відразу не вдалося. Варто зазначити, що цей автомобіль 1979 року випуску з об'ємом автоцистерни 2,1 куб.м. Тому ми негайно повернулися до чергової частини та залучили ще один резервний автомобіль. В цей час директор Баранівського держлісгоспу Анатолій Остудімов, що був випадковим свідком пожежі, викликав пожежний автомобіль лісової охорони, завдяки якому вдалося зупинити вогонь. О 21:45 пожежу ліквідували, будинок залишився неушкодженим, однак вогонь сильно пошкодив сам хлів. Висловлюю щиру вдячність усім волонтерам, які допомагали при гасінні пожежі, адже і у рятувальній справі, як і по всій державі, є проблеми, які можна подолати лише гуртом", - розповів начальник Баранівського РС УДСНС України у Житомирській області Сергій Нікітчин.






2 коментарі:

  1. Анонім01.09.15, 18:33

    Оце я розумію Громада. Отак дружньо нам треба все робити.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім02.09.15, 00:39

    Яскравий приклад того, що ми "Єдина країна"

    ВідповістиВидалити