07 серпня 2015

Влада збирається порахувати пилорами і деревообробні цехи у Баранівському районі


У Баранівській райдержадміністрації мають створити робочу групу для здійснення контролю за використанням та охороною місцевих лісових ресурсів, забезпечити проведення обліку наявних на території району пилорам, деревообробних цехів і підприємств.

Про це йдеться у розпорядженні голови Житомирської ОДА Сергія Машковського «Про посилення державного контролю за збереженням лісових ресурсів» від 4 серпня 2015 року, опублікованому на офіційному сайті облдержадміністрації.

В Житомирській області почали все частіше з’являтися випадки порушення вимог чинного законодавства, пов’язані з використанням необробленої деревини.

Зокрема, протягом 2014 року та поточного періоду цього року державною екологічною інспекцією в області спільно з працівниками правоохоронних органів затримано 22 автотранспортних засоби без товарно-транспортних документів на перевезення близько 500 куб. м деревини. Порушено 5 кримінальних справ.

На підвідомчих райдержадміністраціям територіях мають місце випадки діяльності незареєстрованих підприємств та цехів з переробки деревини. Як наслідок, порушується встановлений чинними нормативними актами порядок забезпечення їх необробленою деревиною, відсутні конкурентні та прозорі умови функціонування ринку переробки деревини, бюджети усіх рівнів недоотримують обов’язкові платежі.

Для стабілізації ситуації 4 серпня 2015 року голова облдержадміністрації Сергій Машковський підписав розпорядження № 230 «Про посилення державного контролю за збереженням лісових ресурсів», за яким з метою недопущення розкрадання і незаконного використання лісів на території області райдержадміністраціями мають бути утворені робочі групи для здійснення контролю за використанням та охороною місцевих лісових ресурсів, забезпечено проведення обліку наявних на території області пилорам, деревообробних цехів і підприємств в межах чинного законодавства.

Також мають здійснювати моніторинг обліку деревини, що надходить на переробку до лісопильних та деревообробних підприємств. У ході моніторингу особливу увагу звертатимуть на достовірність первинних документів та партій деревини за термінами заготівлі і вивезення, діаметрами та сортністю. Про виявлені порушення невідкладно повідомлятимуть правоохоронні органи та державну екологічну інспекцію в області.

Крім цього, рекомендують Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства утворити в місячний термін у кожному лісництві області рейдові мобільні групи для запобігання порушенням лісового законодавства, укомплектувати їх автотранспортом, засобами радіозв’язку, іншими спецзасобами відповідно до чинного законодавства та забезпечити їх ефективну роботу, а також провести аналіз стану розгляду матеріалів, надісланих до правоохоронних органів та судів, для відшкодування шкоди, заподіяної лісовому господарству.

19 коментарів:

  1. оксана..07.08.15, 22:32

    Ага, нарешті схаменулися.

    ВідповістиВидалити
  2. Пилорамщик08.08.15, 09:19

    Вони хочуть позбутись конкурентів. Хай перш перевірять Остудімова,Саксоніка та Юрчука , за скільки і який ліс вони купують - по накладних вони купують дрова (насправді найкращий ліс), а переробивши продають в Європу 1-й сорт, половина працівників як раби, працюють за копійки ,затримка в зарплаті 3-4 місяці,тай ще і неоформлені офіційно (хоч Саксонік і найкращий трудодавець в районі-було написано в Слові Полісся)

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім08.08.15, 10:48

    Не пилорами треба перевіряти, а грузовики з лісом. Не дайте пилорамам лісу краденого і вони самі позакриваються.

    ВідповістиВидалити
  4. Микола Дуб08.08.15, 13:55

    Чують жар....будуть здавати щуряки.....бачать що буде Мукачево....потремають за горлянки.....виведуть на чисту воду....привет" Немец-Агро"....,"Холод-Лес"..."Бам-пелорам"......й вся-вся...

    ВідповістиВидалити
  5. Володимир08.08.15, 16:59

    Повна дурня. Якщо викинути всі моменти пустих балачок якоїсь робочої групи у РДА, яка буде щось там обліковувати, то безпосередньо покласти край лісовій мафії мають створені облуправлінням ЛМГ рейдові мобільні групи. Якщо взяти до уваги, що вирубка лісів з подальшою переробкою деревини кришується самим же ЛМГ, то це виходить вони самі себе ловитимуть? Повна дурня. Машковський, з твого розпорядження буде толк тільки тоді, коли ці мобільні групи буде формувати не ЛМГ, а хоча б РДА. І в цих мобільних групах буде як мінімум міліціонер/даішник, лісівник і активіст.

    ВідповістиВидалити
  6. стьопа вяз08.08.15, 21:28

    Тепер всі батюшки москальські району повинні захищати всіх лісівніків і казати і відпівати які в нас працівники лісу пухнаті і криштально чисті навіть в житті на вкрали з лісу ані одного патика...

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім09.08.15, 11:00

    Тільки рейдові бригади мають бути компетентні і не заангажовані, тому що в ЛМГ так розкажуть про кількість сплачених податків, що треба буде ще грамоту їм виписувати.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім10.08.15, 08:03

    треба віддати належне лісівникам що вних все сходиться тому що від лісника до директора продається 30% лісу 20% перерізають юрчук-бам мірошниченко- міжколгоспбуд король-льонозавод а такі як хохлюк ще куба лісу не виписали законно стидоба а не влада

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім10.08.15, 11:18

    Володимиру 08.08.15 16:59
    Так. Десь приблизно так. Все одно що поставити козла капусту стерегти. Але [...коли ці мобільні групи буде формувати не ЛМГ, а хоча б РДА...] - теж повна дурня.
    Не будьте дітьми. На цьому питанні лежить лапа поважних "дядів" з Києва, і крутяться дуже грубі гроші. Так що рота заткнуть легенько і буде РДА створювати робочі групи з потрібних активістів.
    А тут йдеться про те, що Машковському доручили розчистити дрібних конкурентів "великого бізнесу".

    ВідповістиВидалити
  10. Юра М.10.08.15, 13:00

    Тобто злодіям "в законі" просто стали докучати злодії "з народу" ? Тобто двох зайців вирішили вбити - і показуха для людей про боротьбу з викрадачами лісу і знешкодження "конкурентів-самоучок". Цікава "нова" влада... Яка ж на Вашу думку альтернатива? Що робити? Робити ж щось треба, бо ще років 5 і ліс залишиться тільки у вигляді лісосмуг вздовж лоріг.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім10.08.15, 23:32

      А до цієї "нової" влади хтось обмовився хоч словом про цю біду? Чи це при цій "новій" владі повиростали підпільні цехи і цілі фабрики по переробці краденого у наших дітей лісу? Головне, що всі знають Хто краде, скільки краде, де ріжуть, куди і за скільки продають, проте, всі мовчать, а тепер "нова" влада винна. Юро, тобі вже не раз тут писали, що ти, напевно, Мудак, а ти все своєї...

      Видалити
    2. Я не говорив, що "нова" влада винна, не приписуйте, я сказав, що вона "цікава". Цікава в тому, що яка вона в біса нова? Всі ті самі люди. Вельчинський не знає що, де і коли? ЛМГ не в курсі хто, де і скільки ріже і куди везе? Не смішіть. Ця "нова" влада більше року мовчала, а тут раптом розпорядження намалювала, ще й таке, що згідно нього тепер ті хто краде, може цілком офіційно організуватися в групи і мочити несанкціоновані пилорами. Тобто узаконила наєзди. Якщо до цього це були б просто разборки, за які прийшлося б відповідати, то тепер законно можна закривати нерадівих. Не платиш? Не в клані? Давай, до свіданія. Що, не так?

      Видалити
  11. Костя10.08.15, 18:45

    На Житомирщині у ході нічного рейду співробітники СБУ спільно з працівниками міліції та прокуратури викрили та припинили розкрадання лісоматеріалів, які вивозилися з державного підприємства для незаконного продажу. Неподалік від державного лісгоспу міжвідомча група затримала вантажний автомобіль «Renault», завантажений 45 кубами лісосировини. Проведена правоохоронцями перевірка виявила, що спритники, використовуючи зовнішньоекономічну угоду на експорт лісу для оформлення документації на вивезення пиловнику з території держпідприємства, насправді перепродавали його третім особам. За викритим фактом розпочато досудове розслідування (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів). То може не все так "мафіозно"?

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім11.08.15, 13:52

    в країні "стартували" реформи... все перепишемо, переробимо, перекинемо, приймемо ще купу "нових" законів. для чого???? і Конституція є, і закони нормальні, лиш виконуйте!!!
    є податківець - нехай збирає податки, як прописано в законі, а не виконує роботу - є прокурор, що веде нагляд. робимо децентралізацію, обіцяють, що гроші з'являться. та з нічого нічого не буде. просто більший затисне меншого і оббере. а чи не правильніше вивести з тіні ці пилорами та інші підприємства. нехай платять податки і всім вистачить на хліб. ось де потрібно шукати і питати. а так, як тільки нове керівництво приходить відразу ж " боротьба " з пилорамами. А на рахунок лісу то те, що зараз твориться по іншому, як безпридєл не назвеш. і в цьому приймають участь всі від дядька на возі з колодкою, від "забудовника" з пилорамою у дворі до тих хто має давати по рукам цим заробітчанам. я розумію, що скрутно жити, але ж після нас мають тут жити наші діти, а нам ще й доживати. невже в пустелі?

    ВідповістиВидалити
  13. Остудімову дають і надалі можливість очолити і контролювати лісомафію в районі. Хочемо нагадати - цей ***** ділив державні ресурси і направляв їх проти Українських патріотів. Цей **** є однією з механізмів, який рухав антидержавну машину. Потім залишившись на роботі поміняв свій колір почав дуже співчувати воєнам АТО. Його статки через приватне підприємством ЛМГ сігнули більше 100 млн. грн. Дана схема працює вже давно. Вор должен сидеть в тюрьме. Ганьба владі яка потурає таким кримінала.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім12.08.15, 15:39

      що ж вам не йметься... от Остудімов не патріот, він просто нормальний керівник на підприємстві. може у нього заборгованість по зарплаті? а може він не платить податки? а може у нього бардак в ДЛМГ? а у вас, пане торнадо, крім заздросного ока та чорного рота на рахунку що є? є така цікава притча про пана та лісника. був у панському лісі лісник. провідав пан, що злодюга він ще той, але в лісі у нього порядок. вирішив провчити злодюжку: вивіз в ліс, роздів, прив○язав до дерева, а сам поїхав до дому. через певний період часу вирішив повернутись, прочитати мораль... приїхав, а лісник обліплений комарами бідолаха, і ледь дише. пану шкода стало людину, взяв гілочку обігнав комарів, а лісник як заплаче: "Ой, пане не чіпайте їх! ці вже напились і сидять собі тихо, а зараз на їх місце свіжі налетять і тоді мені труба..." длумайте...

      Видалити
    2. Богдан12.08.15, 18:15

      А знаєте, я щось теж не певен, що Остудімов особисто має 100 мільйонні статки і є головний мафіозі якоїсь лісової мафії. Мені здається, він просто не дає красти ліс, от на нього і брешуть тут всякі коментатори, яким мабуть цей ліс саме він і не дає красти. Скоро вибори, певна річ, що Остудімов знову буде в облраду балотуватися, от вони і починають бруд лити. Чому я прийшов до такого висновку? Тому що фактів ніяких нема - одне базікання...

      Видалити
  14. Анонім24.09.15, 00:27

    Як при зарплаті 2000 грн. Можна купить Сину Тойоту Камрі за 20тис $$$$$$. А собі Фольксваген пікап???????,

    ВідповістиВидалити