15 серпня 2015

У Баранівському району водогінні мережі зношені на 60-70%


Зношеність водогінних мереж та обладнання у Баранівському районі складає 60-70%, а вода в більшості випадків не відповідає гігієнічним вимогам за вмістом заліза та природних радіонуклідів.

Про це повідомляє сайт Баранівської райдержадміністрації.

На території району функціонує 6 підприємств, які здійснюють постачання питної води споживачам: 4 комунальних, 1 сільський та 1 відомчий водогони. Ліцензію на централізоване водопостачання та водовідведення мають 3 комунальні підприємства:
  • КП «Баранівка міськводоканал» Баранівської міської ради;
  • КП «Першотравенське» Першотравенської селищної ради;
  • КП «Мархлевське» Довбиської селищної ради.

Всі водогони мають водозабір з підземних джерел. На всіх 15-ти артсвердловинах встановлені павільйони, які замикаються. Зони санітарної охорони витримані й огороджені. Станції знезалізнення води фукціонують на 3-х комунальних та 1 сільському водогонах.

Санітарно-технічний стан водогінних мереж в задовільному стані, але зношеність мереж та обладнання складає 60-70%. Артезіанська вода по своїй якості в більшості випадків не відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" за вмістом заліза та природних радіонуклідів в джерелах господарсько-питнoгo водопостачaння, тому потребує додаткового очищення.

Нагадаємо,  невідповідність якості питної води у Баранівському районі за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками складає 48,8 % і 32,1 % відповідно.

4 коментарі:

  1. Анонім16.08.15, 14:33

    Фахівці, підскажіть чи можна пити воду з водогінної мережі Баранівки

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.08.15, 17:01

      Думаю можна. Принаймі вода у мережі точно краща за воду у криницях. Вона ж зі скважин качається, а у криницях взагалі жах, там всі показники закшкалюють.

      Видалити
  2. Я не фахівець, але п'ю таку воду давно і почуваюся нормально

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім18.08.15, 18:46

    Вода у мережі нормальна по всіх показниках. Ми її і пємо і готуємо їжу. Єдине, що треба простий фільтр перед входом до хати ставити, щоб з труб лишня ржавчина не летіла. Бо після того, як воду виключать буває, а потім включать, то може прилетіти. А сама вода класна.

    ВідповістиВидалити