10 серпня 2015

З наступного навчального року баранівським школярам доведеться навчатися 12 років


В системі освіти готується низка змін, які вступлять в силу з прийняттям закону про освіту. Зокрема, вже у наступному навчальному році Україна перейде на 12-річну середню освіту.

Про це у вечірньому ефірі програми «Факти» телеканалу ICTV сказав міністр освіти і науки Сергій Квіт.

"Ми плануємо так: ті діти, які підуть у перший клас наступного року, закінчать 12-річну школу", - зазначив міністр.

Він нагадав, що в усьому світі термін навчання становить 12 років.

"Тільки 12, тут не може бути жодних дискусій", - підкреслив він.

Зокрема, вже у наступному навчальному році передбачається зміна навчальних планів у бік їх розвантаження, щоб поліпшити зацікавленість учнів до процесу навчання.

Також передбачається продовження дебюрократизації освітнього процесу, щоб розвантажити вчителів звільнити від непотрібної роботи - тільки за останні місяці вже скасовано 1600 видів різних звітів директорів, вчителів та відділів освіти.

Крім того, передбачається введення рівнів кваліфікації вчителів і пряма зв'язка їх кваліфікації з заробітною платою. На першому етапі ця система буде добровільною.

Також наступного навчального року Міносвіти планує ввести державну підсумкову атестацію з української та іноземної мов, історії та математики.

9 коментарів:

  1. Дуже славно. Вже зараз батькам з першого класу кажуть: займайтеся з дитиною, інакше не потягне, а далі що буде? Треба міняти якість освіти, а не додавати років...

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім11.08.15, 13:48

    В дітей відбирають дитинство!

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім11.08.15, 15:11

    тепер при кожній школі придеться ще й кімнату для немовлят відкривати

    ВідповістиВидалити
  4. Павло12.08.15, 09:26

    Нічого страшного у 12-річці не бачу. Навантаження тільки з дітей треба трохи зняти, бо у 1 класі, коли дитина повинна саме рідний алфавіт вчити, їй вже на іноземній мові тексти задають. В результаті діти не мову вчать, як таку, а як вірш ті тексти запам'ятовують, на слух, не розуміючи про що там і говориться в тих текстах. А як вам інформатика у 2 класі ?!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тексти з іноземної мови у першому класі не задають, вони лише називають букви алфавіту.Озвучують засвоєні в усному мовленні слова, словосполучення.
      Обсяг висловлювання 2-3 речення.

      Видалити
  5. Анонім13.08.15, 12:59

    Навчальні програми 12-річної школи можуть почати діяти в Україні з 2017 року в разі прийняття нового закону "Про освіту".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім13.08.15, 13:11

      Це застаріла інформація. Я особисто бачив цей прямий ефір, про який тут пишуть. Міністр освіти саме так і сказав, що наступного навчального року, який почнеться у 2016-му, Україна перейде на 12-річну середню освіту. Мабуть міністр краще знає, коли і який закон прийматимуть у верховній раді.

      Видалити
    2. Анонім14.08.15, 13:34

      Висновок один: учіть іноземні мови, друзі, щоб працювати за кордоном. Жодних перспектив для дітей і молоді в нашій країні не бачу. Переходимо на європейську колію, а коліщатка використовуємо радянські. Тож цей освітній локомотив мчить у нікуди.

      Видалити
    3. Анонім16.08.15, 23:23

      А що ти взагалі тут бачив? Може, для початку, хоч би в Житомир поїдь...

      Видалити