22 червня 2015

У Баранівці екологи перевірили підприємства з виготовлення пелет та звернулись до міліції


До Державної екологічної інспекції у Житомирській області  надійшло чергове колективне звернення від жителів Баранівки стосовно незаконної діяльності  ряду підприємств з виготовлення деревного вугілля та цеху по виготовленню паливних гранул (пелет).

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

За участі громадськості та представників засобів масової інформації,  виїздом на місце було встановлено, що під час здійснення вказаної вище господарської діяльності допускаються грубі порушення природоохоронного законодавства, а саме -  викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря здійснюються без відповідного дозволу.

У зв’язку з тим, що посадові особи підприємств відмовилися від надання будь – яких пояснень та не представили дозвільних документів, є достатньо підстав вважати, що використання природних ресурсів здійснюється у незаконний спосіб, за відсутності спеціальних дозволів, чим порушуються вимоги чинного законодавства України.

Враховуючи викладене, Держекоінспекція у Житомирській області звернулась до правоохоронних органів щодо визначення в діях посадових осіб підприємств ознак злочину, передбаченого ст. 241 Кримінального кодексу України.

Фото прес-служби Держекоінспекції в області

5 коментарів:

  1. Це добре, але ці викиди -крапля в морі, а справжнє лихо на колишньому льонозаводі ніхто не чіпає...за смітиною не бачать колоди...

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім22.06.15, 16:00

    Якщо придивитись, то щось забагато в нас таких смітин , ціла купа сміття назбирається аж ніяк не менша за колоду.
    Давайте тут зберемо інформацію, хто конкретно займається такою діяльністю пофаміньно і скільки в кого бочок

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Василь22.06.15, 17:02

      Що ви зібралися писати? Що Іванов має 2 бочки, Петров - 3, а Сидоров - 4? Ви якщо хочете щось реально змінити, то не сюди пишіть, а в прокуратуру чи міліцію.

      Видалити
  3. Анонім22.06.15, 18:22

    Анонім22.06.15 16:00
    говорить діло, потрібно щоб цю інформацію знала вся громада, щоб не було можливості тишком-нишком цю справу зам'яти

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім24.06.15, 15:36

    Це, я так розумію, мова йде про підприємство Хохлюка? І що, довго нам чекати рішення прокуратури? Терміни якісь є? Знаючи хто він і де працювала його жінка, відповідаю - не дочекаємось. А дихаємо цим вже. Наша вулиця вся в диму. Це жах. То що? Мовчимо і далі чи йдемо до "господарів району та міста".

    ВідповістиВидалити