24 червня 2015

Традиційного святкування Івана Купала у Баранівці не буде


У Баранівці скасували розважальні заходи з нагоди святкування Івана Купала. Про це повідомив міський голова Анатолій Душко під час засідання виконавчого комітету міськради, яке відбулося 18 червня.

"Святкування Івана Купала цього року не буде. Я думаю всі ми погодимось, що Купала не на часі. Оскільки ніякої ідеологічної, естетичної, чи якоїсь іншої... це свято не несе. Це закінчується великою п'янкою, кількістю сміття і грандіозним прибиранням", - сказав Анатолій Душко.

23 коментарі:

  1. Анонім24.06.15, 09:22

    Ну ви даєте Анатолій Олександрович...Що ж чекаємо на скасукання таких свят як : День міста, День Незалежності, День Перемоги і т.д. Адже це теж п'янки, сміття і т.д. Особисто я в шоці...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У шоці25.06.15, 20:04

      Так, так. І особливо треба не забути коляду і щедруху (можна і святого Миколая докупи) відмінити. Бо це не лише п'янкою закінчується, а ще й масовим жебрацтвом, О! Та й взагалі - нащо ті народні традиції? Де та дурна мода взялась? Краще б день мерії започаткували...

      Видалити
  2. Анонім24.06.15, 09:45

    отут мер молодець. то правда, особливо про п'янку і сміття. якби ще можна було б надавати можливість просто відстрілювати отих випивох.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім24.06.15, 12:40

      Так, так а ще в першу чергу підлабузників та пристосуванців

      Видалити
  3. Анонім24.06.15, 11:04

    Нічого дивного. Минулого року теж здається відмінили. Хіба ні?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не вірю26.06.15, 00:32

      Гнила і тупа відмазка. А минулого року - то взагалі позорище було: прикриватись ніби то патріотичними гаслами. Мовляв, людям на сході не до веселощів, це образить їхню гідність... . Повсюди свято було, у Києві ще й грандіозний святковий концерт, з трансляцією на всю країну. А Баранівка у нас з подачі де-кого демонструвала "патріотизм". Саме от на Купала. Зате ні до ні після вже через два дні ніхто й не думав перейматися проблемою музики, розваг і пошани до східних регіонів. То як це називається? Ганьба і сором!

      Видалити
  4. Анонім24.06.15, 13:00

    Я абсолютно згодна з Анатолієм Дужком, тому що дійсно все закінчується п*янкою. Наші Люди не цивілізовані, і не вміють себе вести.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім24.06.15, 13:28

    Дуже правильний вчинок!!!!!!!!!!Рішення підтримую на 100%.Не можна порівнювати День міста з цим св"ятом.Це дійсно гидке масове попоїще.

    ВідповістиВидалити
  6. Неймовірне прозріння, ось так народжуються справжні християни. Язичники нервово курять під вербами.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім24.06.15, 16:03

    Анатолій Олексндрович,все одно буде гулянка і буде не тільки біля річки а кругом,і прибирати треба буде кругом.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім24.06.15, 17:16

    Дуже правильно, Анатоліє Олександровичу! Навіщо зайвий раз показувати людям болотце, яке залишилось від нашої колись повноводної річки!!! Інвестори грошики відмили, з вами розділили і ляпота!!! А людям не обов"язково це бачити! Правда, там навіть Водяний уже не ходить, скоро чорти появляться!!! Молодець!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім27.06.15, 17:32

      повністю з вами згодна

      Видалити
    2. Люблю своє місто30.06.15, 15:24

      Толя, Толя ... що ж це тобі це свято дихати не дає? Не тобою воно започатковане - не тобі його й закривати! Те, що скількись там вип'ють - не головна його суть. Не всі нап'ються до безтями - лиш ті, що й завжди і скрізь. Але ж більшість наших жителів - нормальні порядні трудящі люди, чи не так? Вони приходять зустрітись з друзями, поспілкуватись, подивитись на дійство, послухати виступи самодіяльності, зрештою - просто відпочити. Люди позитивно оцінили твою добру справу, коли ти розпочав відновлення колись улюбленого місця відпочинку біля річки, то чого ж став? Продовжуй, проводь культурні заходи. Не тобі самовільно вирішувати - потрібно це свято людям чи ні? Ти людей спитав би перш, ніж копати чергову яму для своєї вже й так геть не блискучої репутацїї. Невже тобі підтримка містян без потреби?

      Видалити
    3. Ми голосували за Душка і гірко в ньому розчарувались.

      Видалити
  9. Анонім27.06.15, 14:28

    яке одне нармальне свято, у вас є совість

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім29.06.15, 02:04

    "Святкування Івана Купала цього року не буде. Я думаю всі ми погодимось..." ", - сказав Анатолій Душко"
    Так треба не "думати", бо якось воно, вочевидь, не дуже получається, а таки спитати що думають всі. Бо, здається, ой далеко не всі прагнуть погоджуватись. А так вийшло : ми тут обсудили і Я рішив. Цілком у стилі пана Душка - видавати свої домисли за думку громадськості.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім29.06.15, 08:15

      А хто винен у тому що декілька шершнів ,які не можуть чи не хочуть відкрити рота і подати свою думку........А св*ято і дійсно не потрібне........Хто і коли слухає ті концерти??????Максимально 20 бабульок........Всі інші на полі ,під деревами,під кущами.Все це можна зробити і так.Ось завтра чи післязавтра привезуть на поховання воїна який загинув в Донецькому аеропорту так краще організувати живий коредор і допомогти у похованні.

      Видалити
  11. Анонім06.07.15, 11:02

    Хто він такий щоб відмінювати свято Івана Купала, започатковане сотні років назад, єдине свято яке робить наше містечко привабливим, я кожен рік приїзджаю за ради цього моменту, вогнищще біля річки побачити друзів, більшість людей живуть та працюють у містах де відсутня можливість бувати на природі, а наше місто має найгарніші місця, річка Случ, спокій, екологія. А тут такий облом!!! Ганьба!!! Хочаб людей спитали. І ще одне наша міліція може забезпечити порядок і чистоту, пару протоколів за порушення порядку потім інші подумають, тільки це ж потрібно організувати!!! Легше просто відмінити!!! Великий мінус нашому меру!!!

    ВідповістиВидалити
  12. Не погоджуємось06.07.15, 11:32

    Мда... Пане Душко, єдиним святом, яким так пишались і якого так чекали жителі нашого містечка, ви вирішили знехтувати. Браво!
    Вам так влом поставити кілька міліціянтів шоб за порядком дивились(якшо ви так переживаєте за моральний образ баранівчан)?

    Загалом пане Душко : " Не погоджуємось ми!"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.07.15, 18:55

      Міліціанти теж хочуть випити

      Видалити
    2. Анонім08.07.15, 13:01

      Дорогесенькі мої язичники, чого ви ніяк не можете вгамуватися? Ніхто ж свято Івана Купала не відміняв. Його просто не відзначали офіційно. Воно й не є офіційним державним святом. А вам ніхто не забороняв розпалити вогнище, сплести віночка, облити один одного водою... Найбільші відчайдухи мали можливість після 10-ї чарки піти на пошуки цвіту папороті. У тому ж Києві ініціатором святкування завжди виступали громадські організації або ж так звані "сонцепоклонники", а не міська адміністрація. От і потрібно було проявити ініціативу. Чи ви тільки вмієте кричати?

      Видалити
  13. Щоб Ви побачили яке гарне свято організувала Мирославська громада. Молебінь за полеглих у зоні АТО, Українські батюшки, їх зустріч на мосту при вїзді в центер села за участі дітей, патріотичні виступи. Хор. Прапори. У кожного в руках свічки. Вийшло все село. Оце свято громада зробила. Накінець Український дух відроджується в селі, в Україні.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім10.07.15, 13:00

      Свято дійсно чудове. Але його ініціатором та безпосереднім організатором став уродженець села, письменник. Дай, Боже, щоб у кожному селі були такі благодійники й патріоти!

      Видалити