01 червня 2015

У Баранівській міськраді заявляють, що дозвільних документів ТОВ «Еко Нова» не надавали


Баранівська міська рада дозвільних документів ТОВ «Еко Нова» не надавала. Про це під час громадських слухань, які відбулись 27 травня у міському БК ім. А.Пашкевича, сказав міський голова Анатолій Душко.

"Баранівською міською радою не прийнято жодне рішення, не наданий дозвіл на виготовлення проекту землеустрою, нічого не надано. Ми ніякий дозвіл не надаєм. Нічого ми не підписували і навіть землю не дали, хоча це юридично неправильно, ми були зобов'язані і є рішення суду", - сказав Анатолій Душко.

Також міський голова повідомив, що він звертався до голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського з проханням створити комісію та допомогти громаді Баранівки, але прийшов до висновку, що в Житомирі "нікому воно не треба".

"Я їздив до губернатора Машковського, я його просив: створіть комісію, допоможіть нам, справа резонансна. Нікому воно не треба, просто нікому не треба", - сказав міський голова.


Крім того, 26 травня під час засідання громадської ради було оприлюднено лист на ім'я голови Баранівської райдержадміністрації Миколи Вельчинського, у якому Баранівська міська рада повідомила, що підприємству з утилізації відходів не було видано жодного із дозвільних документів, в тому числі й не прийнято рішення про надання в оренду земельної ділянки під об'ктом нерухомості, де розміщений утилізатор.


Разом з тим, на сайті Міністерства екології та природних ресурсів України опублікована за'явка на державну екологічну експертизу ТОВ "Еко Нова" згідно якої у переліку організацій, з якими погоджено документацію або умови провадження нових матеріалів і речовин, значиться Баранівська міська рада. Слід зазначити, що дата подання заявки 31 липня 2014 року, а її фотокопія опублікована на сайті Міністерства екології 30 липня.

фотокопії з сайту Міністерства екології та природних ресурсів України

Нагадаємо, 3 грудня 2014 року на 28-мій сесії Баранівської районної ради було озвучено відповідь прокуратури Баранівського району на депутатський запит Миколи Вельчинського стосовно законності видання дозвільних документів ТОВ «Еко Нова» згідно якої, Баранівська міська рада будь-яких дозвільних документів ТОВ «Еко Нова» не надавала.

12 коментарів:

  1. Анонім01.06.15, 22:51

    Ніхто не давав дозволу? Такого не може бути, хтось приховуе свое рильце!!!

    ВідповістиВидалити
  2. В принципі все зрозуміло, тільки мінекологія якась мутна. Як це вони могли отримати заяву про наміри 31 липня, а опублікувати її на сайті 30 липня? Щось тут не чисто.....

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім01.06.15, 23:14

    Душко це усе його робота а тепер ховається як страус голову у пісок

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім02.06.15, 07:50

    Ну незовсім він і ховається....

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім02.06.15, 08:32

    Душко правильно сказав - нікому там в Києві чи Житомирі до нашого міста ніякого діла немає, не було, і не буде. Все в верхах крутиться, і притому немалі гроші. Ремонт заводу зробили, тепер треба відбити і наварити.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.06.15, 11:24

      "до нашого міста ніякого діла немає" і місцевим правителям, всім цікаво покласти до своєї кишені поки при владі... і підготуватися до нових виборів щоб знову залишитися в тій же владі, і не важливо на чиїх костях у владний кабінет заїхати - не було б ЕКОНОВОЇ - знайшли б іншого ворога, політика завжди була брудною !

      Видалити
  6. Влад Ш.02.06.15, 13:44

    Баранівській фарфор порізали – тепер черговий завод хочуть порізати – у них одна мета всі заводи на металолом…

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.06.15, 12:38

      Владу Ш.: який завод? на який металолом? Та ж за документами там поки що не існує жодного заводу. Ніхто ж не давав ніяких дозволів. Чи, може, давав? Є лише склад ТОВ ІМАР, яке орендує ці приміщення і відмиває при цьому немалі гроші на утилізації. Думаю, Генпрокуратура розбереться, що й до чого... А якщо по закону, то без громадського обговорення та прийняття рішень громади не можна нічого погоджувати чи будувати подібні заводи в населених пунктах. Прочитайте містобудівне законодавство, і зрозумієте, що без погодження громади такому будівництву в Баранівці - "зась". А громада ж категорично відмовила.

      Видалити
  7. Анонім02.06.15, 17:24

    Цікаво... здається, що пан Вільчинский трохи переграє з цією виставою…

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.06.15, 22:23

      коли він був просто депутатом - йому ця клоунада сходила з рук і приносила політичні дивіденди, а зараз як держслужбовець може і "догратись", і не встигне навіть відбити гроші, які за посаду відкашляв

      Видалити
    2. Анонім05.06.15, 16:17

      Клоун в нас один. Не заберайте в нього хліб насущний.

      Видалити
  8. Анонім03.06.15, 10:48

    Якщо дозволів ніхто не давав, то чому керівництво міста та району не призупинить роботу підприємства до вияснення всіх обставин. До чого тут Житомир чи Київ? Якщо ви керуєте від виборів до виборів, то кому треба наше місто, як вам не треба? Готуйте відповідні документи, підіймайте народ, щось робіть. А що, Машковський до цього причетний, що ви до нього поїхали?

    ВідповістиВидалити