01 червня 2015

У Баранівці відкрили пам’ятний знак героям Української Повстанської Армії


29 травня на площі Волі урочисто відкрили пам’ятний знак героям УПА. В церемонії відкриття взяли участь представники місцевої влади, духовенства, військові та декілька сотень городян.

Освятили пам’ятний знак представники Української православної церкви Київського патріархату та Римо-католицької церкви: архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав, священики з Баранівського району: о. Микола (настоятель церковних громад УПЦ КП у селах Климентіївка, Вірля та м.Баранівка), о. Сергій (с.Кашперівка) та диякон Ростислав (Римо-католицький костел м. Баранівки).

Участь у заході взяли ветеран Української Повстанської Армії Олександр Мартинович Деркач (с. Дубрівка) та ветеран Армії Крайової Франц Володимирович Яковчик (смт Довбиш).

На заході були присутні представники Житомирської обласної організації РПЛ, зокрема її очільник Ілля Смичок та заступник Катерина Дацьо. Висловив впевненість у необхідності такого пам’ятника історії і голова районної організації РПЛ Олег Ковальський.

По завершенні церемонії представник райвійськкомату Олександр Тищик нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня учасника АТО, рядового 30-ї окремої механізованої бригади Вадима Пашковського з с. Явне (посмертно). Нагороду вручили батькові загиблого бійця. Таким же орденом нагороджено молодшого сержанта 30-ї ОМБр Олександра Мельника із Баранівки.

На знак вшанування мужності та героїзму вітчизняних воїнів, представники влади, церкви та партійних осередків поклали квіти до братської могили радянських воїнів, пам'ятного знаку воїнам-афганцям та пам'ятного знаку героям Небесної сотні.

Особливу атмосферу урочистої події створив музичний супровід Миропільського військового оркестру та народного самодіяльного гурту міського БК «Козаки-козаченьки».














12 коментарів:

  1. Анонім01.06.15, 23:31

    Ви краще проведіть дослідження що це за УПА і чим вони допомогли УКРАЇНІ вдень ховалися у лісі а вночі грабували беззахисних здебільшого страждали сімї де годувальники воювали з ГІТЛЕРОМ і відступали з гаслами разом з фашистами або переховувалися від людей а тепер герої .Ця тема для спекуляції бо і КПРС пригрів бандитів багато.АЛЕ окремі патріоти з тимиж гаслами далі нам морочать голову. СЬОГОДНІ Тягнибока не видно разом з своїми однопартійцями які бомбанули державу і нас з вами в бігах а нинішні ДЕРжиморди їх розшукують не за те що обікрали свій народ а за те що не поділилися.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім01.06.15, 23:53

      Вже все давно дослідили. А якщо твою бабусю хтось грабував і казав, що він з УПА, то треба це розуміти дурню. В ті часи червоні комісари переодягали солдатів і загонами окремими ходили і так робили, щоб дескридетувати воїнів УПА. Просто мізки треба мати і вчити історію, а не слухи збирати і тут їх писати. Про Тягнибка і таких як він, то тут ти правий, але зрозумій, памятник ставили героям тих часів, а не сьогоднішнім всяким тягнибокам.

      Видалити
  2. Анонім02.06.15, 16:07

    ох і "розбирається" теперішнє покоління, яке виросло на тріпології. Добре, що діди наші не дожили до того часу коли їхні ж внуки обпльовують все те, за що вони клали свої життя. а тепер уявіть, що ваші внуки через кілька десятиліть назвуть вас ... за те, що країну раком поставили, за безглузді смерті людські. на порожньому місці люцифера випустили... Як вам спиться ночами? А ще судите комісарів, самі ж поступаєте так само

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.06.15, 20:08

      Приємно здивований адекватним коментарем. Ще не все втрачено, є надія. За неї і дякую.

      Видалити
    2. Анонім02.06.15, 20:24

      Я не можу зрозуміти:хто надоумив цю су....ку дарувати квіти....Сус вона твоя підлегла.....Чи може Ви панове не знаєте ,що вона відправляла людей і супроводжувала їх на антимайдан.......Прицьому вона рахувалася на роботі яку і отримала за ці заслуги.......А тут корчить з себе ягнятко.......Ковальський Ви патріоте куди диветесь

      Видалити
  3. Іван Іванович02.06.15, 21:33

    шо су..ка то су...ка, підтримую

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім03.06.15, 11:07

    Пройшло 70 років після ВВвійни. Ми бачили багато художніх радянських, російських, українських фільмів про війну, документальних фільмів. Ми ще за часів СРСР пробачили німцям (відкупилися, покаялися), поліцаям (відсиділи, а зараз медалі поначіплювали) але ми ніяк не можемо пробачити людям, які боролися за свою землю. Як би не було голодомору, то не зустрічала б західна Україна німців як визволителів від комуністичної чуми. Як би німці не вбивали мирне населення, то ще не відомо хто переміг би у війні. Невже ми за стільки часу не навчилися думати?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.06.15, 22:15

      знаток історії,похвально ,а при чім тут західна Україна до голодомору непойму, вона ж була
      під Польшею до1939 року, а голодомор як всім відомо був в 1933 році, чи не так? так що їх поляки голодом морили?
      , що їм прийшлось гітлерівські війська зустрічати з хлібом і сілью. ,а при чому тут комуністи, де логіка?

      Видалити
  5. Криївка03.06.15, 22:22

    То про що й мова, як би не совіти з нквд , то ми би всі зараз не вели би війну з мацкалями, а пили би баварське пиво і іздили б на мерсах і фольксах , а так ми трохи по були в ранзі пабедітелей , а зараз стали всі запроданцями, перед маскалями прогинаємося, про все їх ,що в нас робиться інформуємо першими , отакі запроданці стали , тільки аби піарнутися і прогнутися перед москаликом, а той може заплатить копійкою, або рубликом і по електроночці грошики відправить, отак і живемо,засранцями стали конкретними. А думати навіщо ,то тяжко,привикли не заробляти ,а получати ,і плачемося що хреново жити,що нам не дають зарплату , а міняти щось на щось не хочеться таке враження людоньки, що вам живеться зашибіся.Міняти треба статус запроданця і виявляти хто біля тебе ходить нормальна людина чи запроданець це стосується наших ЗМІ...

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім04.06.15, 16:45

    а у вас, шановний, хто думає не як ви - той і запроданець. кричали: Янукович злодій, а прийшли хто? а ви були в перших рядах крикунів тоді, мабуть. і про пиво баварське можете помріяти. чи ви думаєте, що німці вам наливатимуть задарма. ні. спочатку ви на них погорбатитеся, а тоді вони може і "відвалять" облизати стакан. і поступатимуть точно,як і інші наші "Брати". самим потрібно працювати на УКРАЇНУ, на себе і не заглядати за пліт хто живе заможніше, а працювати щоб самим бути самодостатніми

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Криївка відповідає04.06.15, 21:15

      А Ви шановний вже все кацапсько москальське за всі свої роки пооблизували , і якунович не злодій це просто фартовий пацан, то так йому все належало.При такому безпределі зараз затягнути тормоза важко ,а ще з нашим шатающимся продажним народом . У німців якщо робиш чесно то вони і чесно платять, а якщо в тебе щей мізки варять то дають і премію ,то в німців чесно, а в маскальні ви шановний майбуть чули скільки баранівських хлопів, не отримали зарплату і повернулися каліками ,а дехто і не повернувся із московії .В останній своїх словах ти правий працювати треба і багато , і один одного підтримувати, вся наша перемога над усим буде в єдності , а не в заздрості , а розбратом москаль скористується . І нашими фото теле операторами користується, вони на москальню задушевно працюють давно продалися , от такі всі запроданці в Баранівці ну блін працюйте , потім вам всім буде гикатися... Я думаю пане ононіме що я вам все докладно пояснив, хто рахує чужі гроші хай краще рахує свої воші.

      Видалити
  7. За пам"ятник пане Олеже велике спасибі , Баранівка чекала його продовж 25 років . Шкода що багато хто із патріотів не до жив . Ви зробили великий внесок в історію Баранівки як патріот і дарма що комуняки своїми коментарами кидаються , кінчилося їхнє . А на рахунок того що УПА очорняють завдяки комуно - більшовицькій пропаганді то все дурниці , більшого ворога для України як москаль і комуняка в історії не було . Мій дід загинув на Віслі в 44 році у складі регулярної Радянської Армії , залишивши дома дружину і четверо малолітніх дітей . Коли німці заходили в село то вивели з хліва кабанця і на подвірї застрелили , розібрали , м"ясо забрали а внутрощі віддали аби діти з голоду не померли . А коли партизани прийшли і так само із хліва вивели корову . застрелил , розібрали і забрали все навіть шкуру, залишили лише ратиці . Не подивилися навіть на малолітніх дітей . добре що весна була ранньою , то на конюшину ходили пастися , так і вижили .

    ВідповістиВидалити