09 червня 2015

Влада Баранівського району купила 12 путівок у дитячі табори, решта - за кошти батьків


Цьогоріч батьки мусять подбати про оздоровлення своїх дітей самостійно, адже коштів на безкоштовні путівки - обмаль. Влада Баранівського району спромоглась придбати лише 12 путівок до санаторію для дітей пільгових катогорій.

Не діють навіть пришкільні табори, в яких щороку організовували літнє дозвілля учнів. Про це повідомляє сайт Баранівської райдержадміністрації.

"Право на безкоштовне оздоровлення мають діти пільгових категорій. У першу чергу це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, діти-інваліди, діти із багатодітних і малозабезпечених сімей, із сімей внутрішньо переміщених осіб із АР Крим, Донецької та Луганської областей. Взагалі ж варто зазначити, що цьогорічна оздоровча кампанія відрізняється від попередніх обмеженим фінансуванням як на державному, так і на місцевому рівнях. У переважній більшості районів Житомирщини, у т.ч. і нашому, відмовились від організації оздоровлення дітей на базі пришкільних таборів. Також у поточному році не передбачено фінансування оздоровлення дітей Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (для порівняння у 2014 році Фондом було використано понад 10 млн грн, за які оздоровлено майже 5 тисяч дітей). Крім того, у 2015 році не передбачено санаторно-курортне оздоровлення дітей шкільного віку, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Мінсоцполітики планує виділення коштів лише на оздоровлення дітей-інвалідів цієї категорії. Фактично витрати на організацію оздоровлення і відпочинку дітей покладено на місцеві бюджети. Так рішенням сесії Баранівської районної ради було виділено 50 тис. грн з районного бюджету. На них буде закуплено 12 путівок у Кам’янобрідський санаторій для дітей пільгових категорій. Серед підприємств району лише ДП «Баранівське лісомисливське господарство» виділяє кошти для оздоровлення дітей своїх працівників у санаторії «Дениші». Як і щороку, благодійним оздоровленням дітей пільгових категорій у таборі «Благодать» (с.Зарічани Житомирського р-ну) займатиметься Церква Ісуса Христа", - повідомила начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Баранівської райдержадміністрації Надія Ошатюк.

У зв’язку із ситуацією, що склалася, Надія Ошатюк звертається до батьків, які мають таку можливість, самим подбати про оздоровлення своїх дітей, оскільки за бюджетні кошти необхідно в першу чергу оздоровити дітей пільгових категорій.

5 коментарів:

  1. Анонім12.06.15, 13:02

    Ось так: порятунок потопельників - справа рук самих потопельників... Цікаво, на які цілі йдуть кошти від внесків до Фонду соціального страхування? Усі працюючі сплачують внески із зарплати, а оздоровлювати своїх дітей повинні самі. Навіщо тоді з наших зарплат відраховують гроші, якщо своїм коштом ми лікуємося, оздоровлюємося, лікуємо й оздоровлюємо дітей?

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім12.06.15, 17:32

    То взагалі окрема тема, і все там окутано таємницею, коротше кажучи тупо крадуться.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім12.06.15, 19:49

    Основний "донор" в оплаті оздоровлення дітей фонд соцстраху - злився. По якому праву? Чому мінсоцполітики не дає роз'яснення, а тільки повідомляє, що "у поточному році не передбачено фінансування"? Які причини ? Куди раптом поділися кошти?

    ВідповістиВидалити
  4. Всі гроші, які могли - вивезли з країни під час Майдану, а заробити нових країна ще не заробила стільки, щоб на все вистачало. Це моя думка.

    ВідповістиВидалити
  5. Якщо ти живеш в селі не читаєш газети де немає інтернету і тобі важко додати 2+2 ти це почув поящику, а підтвердив місцевий приватний підприємець, який в державу платить копійки, то ти Юрій Сергейович повний баклан і хай твоя думка буде при тобі)))

    ВідповістиВидалити