25 травня 2015

27 травня мешканцям міста розкажуть про територіальну громаду з центром у Баранівці


У середу, 27 травня, в приміщенні міського БК ім. А.Пашкевича відбудуться громадські слухання, початок о 14:00. Відповідне оголошення опубліковане на сайті Баранівської міської ради.

Під час громадських слухань мешканцям міста пропонують заслухати звіт міського голови про виконання програми економічного і соціального розвитку міста за 2014 рік та обговорити питання про включення земельних ділянок, які перебувають в комунальній власності громади, до переліку вільних від забудови земельних ділянок, призначених для продажу на земельному аукціоні в 2015 році.

Разом з тим міський голова Анатолій Душко звертається до Баранівської територіальної громади з пропозицією щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад.

Адміністративний центр об’єднаної територіальної громади: місто Баранівка.

Найменування об’єднаної територіальної громади: Баранівська територіальна громада.

Перелік територіальних громад, яким пропонується об’єднання, із зазначенням відповідних населених пунктів:
  • Смолдирівська сільська рада (с. Смолдирів , с.Іванівка)
  • Суємецька сільська рада (с. Суємці, с.Володимирівка, с.Червонопрапорне)
  • Зеремлянська сільська рада (с. Зеремля, с. Середня, с. Вишнівка)
  • Йосипівська сільська рада (с. Йосипівка, с.Табори)
  • Жарівська сільська рада (с. Жари, с.Деревищина)
  • Кашперівська сільська рада (с. Кашперівка, с. Озерянка, с. Гриньки)
  • Рогачівська сільська рада (с. Рогачів, с. Острожок,с. Рудня)
  • Вірлянська сільська рада (с. Вірля,с. Климентіївка)
  • Марківська сільська рада (с. Марківка,с. Глибочок, с. Стара Гута)
  • Ялишівська сільська рада (с. Ялишів, с. Явне, с. Лісове)
  • Ольшанська сільська рада (с. Ольшанка, с. Улянівка, с. Цеберка, с. Бубни) Романівського району
  • Вільшанська сільська рада (с. Вільха) Романівського району
  • Полянківська сільська рада (смт. Полянка, с. Будисько)
Після завершення громадського обговорення пропозиція міського голови, стосовно об’єднання громад, буде подана на наступну сесію Баранівської міської ради.

Нагадаємо, на черговій сесії обласної ради планують схвалити перспективний план формування територій громад Житомирської області, за яким у Баранівському районі має утворитися три територіальні громади - Баранівська, Дубрівська та Довбиська.

10 коментарів:

  1. Анонім26.05.15, 16:21

    а Першотравенськ куди подівся ??? Мабуть Душко не домовився :)

    ВідповістиВидалити
  2. Володимир26.05.15, 17:50

    Як на мене, то міська рада ставить воза поперед коня.
    1. Чи запитав хто думки жителів с. Вільхи, с. Ольшанки,та жителів інших населених пунктів ?
    2. На всю область залишиться 3-4 тергромади ? На який лад тоді обласна рада, обласна адміністрація та інші обласні органи ? Себе вони оберігають. Я вважаю, що і обласні органи потрібно видалити, як апендикс, а приєднатися або до Києва чи Київської області. Створити замість областей КРАЇ на зразок військових округів України: Північний край, Південний край, Західний край, Східний край та Центральний краї. Назви можна придумати й інші. Замість 27 областей та міст республіканського підпорядкування стане п"ять. Яка економія коштів тоді буде, а замість 490 сільських районі - 80- 100. Одне лише тривожить, що із 17209 сіл може залишиться ___ (цифру можна ставити самому)
    3. Ніхто із ініціаторів терреформи не запропонував: куди подіти сотні, а може й тисячі новоявлених безробітних, що будуть викинуті на вулицю після реформи. У 70 роки вже об"єднувалися (укрупнялися) колгоспи і що з цього вийшло- ми всі бачимо нгпа яву.
    4. Зараз наша районна газета "Слово Полісся" в кожному номері публікує 2-3 оголошення про виготовлення пам"ятників. Я думаю, що після реформи замовлення на пам"ятники різко збільшаться.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Після адмінреформи районів триває адмінреформа обласьай , до 1 липня , всі матеріали мають бути представлені в Кабмін . В Україні залишається лише 9 областей ( Регіонів ) .Поліський , куди входить Житомирська , Рівенська , Волинська області . Далі Карпацький - Львівська , Івано - Франківська , Закарпатська і Чернівецька , Подільський - Тернопільська , Хмельницька , Вінницька і Черкаська і т.д . Звичайно постраждають багато людей , але потрібно щось робити , такої кількості адмінперсоналу не знає жодна країна світу , але він необхідний нашим икерівникам держави лише для того аби можна було маніполювати свідомістю виборця , та за рахунок їх добавити левову частку голосів на виборах для себе - діючого керівника держави . Адже не є таємницею , що понад 90 відсотків державних службовців голосує за діючого керівника , чи представника від влади . Це є бойовий авнгард керівників держави .

      Видалити
  3. Колобок26.05.15, 19:22

    ніякого об"єднання!
    Можете зачитати на слуханнях від мого імені!
    Все це підготовка до великої земельної афери яку хоче встигнути провернути наш славнокомандуючий однотуровий шоколадний і тд і тп (всі регалії і не перерахувати)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не анонімно27.05.15, 00:21

      Аноніму!!! Першотравенськ намагається створити свою громаду!!! На що має повне право!!!! Відповідно до закону!!! І Душко тут ні до чого !!! Почитай закон!!!
      Для Володимира!!! міська рада не ставить воза поперед коня!!! Жителі с. ВІльха с. Ольшанка та багатьох інших сіл виявили своє бажання приєднатись до Баранівської громади!!! Погано орієнтуєшся в справах району!!! Були громадські слухання, вияв волі жителів даних сіл!!! а як результат і рішення сесій!!!
      І для Колобка!!! Молодець!!! Прийди на слухання і від свого імені скажи це все, даю слово МУЖИКА , що я встану і підтримаю ТЕБЕ!!! Бо ти на 100% правий!!

      Видалити
    2. Анонім27.05.15, 12:00

      Не анонімно 27.05.15 00:21,
      Шановний "Не анонімний"..
      Ти посилаєшся на закон, який дає право на створення своєї громади. Але ти вкажи: який саме закон дає право вислухати громаду , а зробити все рівно те, що було задумано. Вже один раз було обговорення громади за участю представника області, який чуть було не божився, що думка громади буде врахована. Як "врахували"- всі побачили трохи пізніше.
      Все це "показушна демократія", яка нічого не має спільного із справжньою демократією.
      Ну поговорять на слуханнях, випустять пар, а організатори вже давно все вирішили і на слуханнях вони будуть тримати в кишені велику дулю.

      Видалити
    3. Абсолютно точно! Ці слухання лише для того проводять, щоб Душко міг подати цю пропозицію на наступне засідання сесії з приміткою "схвалено громадою".

      Видалити
  4. Анонім27.05.15, 13:29

    Щось я нічого не зрозумів. Якщо, як написано в останньому абзаці, у області вже лежить перспективний план формування територій громад і його мають затверджувати на сесії облради, то навіщо ці слухання і цей план міського голови про баранівську тергромаду?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім27.05.15, 17:43

      це лише перспективний план, в який поки що можна вносити зміни, але оперативно

      Видалити
  5. Все, звісно, має лиш видимість рішення громади. Але, жителям Баранівки чи не все одно? Перейматися мають жителі Першотравенська, та особливо Вільшанки, там справді проблема...

    ВідповістиВидалити