11 травня 2015

У Баранівці відзначили День Перемоги над нацизмом у Європі


9 травня долучитися до урочистих заходів з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Європі на площу Волі прийшло близько тисячі людей, чимало з яких були з квітами та новим символом - червоним маком.

Головними в цей день були ветерани Другої світової війни. Вітаючи їх, міський голова Анатолій Душко зазначив, що у нашому місті проживає 23 учасники бойових дій 1941-1945 років, яких він усіх об'їхав разом із делегацію та відмітив, що зараз дуже важливо не залишати їх на самоті.

"Я вчора у складі делегації об'їжджав усіх, хто дойшов до сьогоднішнього дня. Зараз дуже важливо для нас не залишати їх на самоті. Вони дуже чекають щоб до них приходили школярі, представники влади. Я вчора по 30 хвилин і більше був змушений вислуховувати їхню сповідь, дивитися їм у вічі і бачити, як вони раді квіточці, і, мабуть, в меншій мірі подарунку, який ми принесли", - сказав Анатолій Душко.

Насамкінець промови міський голова закликав аплодисментами привітати всіх тих, хто захищав Україну за всю її історію.

"Дорогі друзі! Я прошу вас аплодисментами вшанувати пам'ять і подвиг тих, хто приніс перемогу 41-45 років, хто сьогодні боронить Україну на сході, всіх тих, хто за всю українську історію захищав нашу рідну Україну", - сказав Анатолій Душко.

Після промови міського голови Анатолія Душка, голови районної спілки воїнів-афганців Івана Цимбалюка, комісара Баранівсько-Романівського РВК Сергія Конопатського, учасника АТО Богдана Довгого та представників духовенства присутні вшанували пам'ять загиблих і полеглих за Україну хвилиною мовчання.

Відбулася церемонія покладання квітів до братської могили радянських воїнів, пам'ятного знаку воїнів-афганців та пам'ятного знаку героям Небесної сотні.

По закінченні мітингу всі бажаючі продовжили святкування у міському парку, де на них чекали: святковий концерт, солдатська каша, дитячі атракціони, футбол та дискотека.







фото та відео Оксани Пилипчук
повну версію відео дивіться на каналі YouTube

14 коментарів:

  1. Анонім12.05.15, 20:26

    Дуже сумно та соромно...За владу, за місто, за нас...Говорили про усе , крім ветеранів, про партизан, внесок яких у Перемогу також є неоціненним. Кидаємось у крайнощі - навіть пісня День Победы, яку завжди слухали та сприймали не за мову, якою написана, а як символ Перемоги, свята! А "промова" мера взагалі викликає лише обурення - "Я змушений був слухати по 30 хвилин сповіді ветеранів!????" якщо тобі не цікаво- то не йди і не слухай! Слухай що тобі цікаво! Ми маємо не лише слухати, а записувати! Вивчати на пам"ять та коспектувати, робити висновки та брати уроки. І можна було б надати слово ветеранам, які як і тоді 70 років назад мужньо вистояли , вистояли під палючим сонцем, поруч з прапором Перемоги! думаю усі б слухали, тамуючи подих. А незмінного учасника свята Мігову Н. - ніхто і не згадав... ЇЇ ж можна було привезти, врешті решт записати її вітальне слово, думаю вона б не відмовила...Фашизм перемогли перш за все тому, що були РАЗОМ!! А не хтось на курорті, а хтось в АТО... В цей святковий день хотілось просто почути слова подяки ветеранам, воїнам і простим людям які щоденною працею наближали перемогу! Вибачитись, що ми через 70 років не змогли вберегти МИР та пообіцяти, що ми усі разом все ж таки не допустимо війни і переможемо! Сподіваюсь ветерани нас пробачать....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тарас12.05.15, 22:46

      Як на мене, то "Степом, степом" завжди була кращою за "День Победы", більше того, вона незмірно суголосніша з нашим сьогоденням, це щира пісня-реквієм, а не бравурний марш радянського агітпрому, за бадьорим темпоритмом якого, жоден із нинішніх ветеранів, на жаль, вже не вженеться. Але якщо комусь дуже кортить послухати здитинілого Кобзона, то хіба ж це проблема...

      Видалити
  2. Анонім13.05.15, 12:37

    Я теж відзначаю слова міського голови про те"що він був змушений вислуховувати ветеранів". Але давайте не будемо мучити Душка, він і так на цьому сайті "зірка") Я особисто списую це на хвилювання та артистичний характер нашого мера. Він частенько може щось "ляпнути".

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім13.05.15, 19:28

    а як вам :"аплодисментами вшанувати пам"ять! ?" Щось не розумію,теж з колекції "ляпів"

    ВідповістиВидалити
  4. Ветеранам до одного місця ваша політика і "новий стиль" відзначення Дня Перемоги. Не забирайте у них свято. В решті решт через пару років, коли ви на 9 травня вже не побачите жодного ветерана, от тоді сідайте і сумуйте під пам'ятником без парадів і салютів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. оксана..14.05.15, 22:14

      Правильно, Юра. Свято це наша історія, з усіма + і -. Більшість наших дідів, прадідів боронили свою батьківщину, незважаючи ні на що, слава і пошана їм, а нашому поколінню, дійсно, соромно, що не зберегли мир усіма способами.

      Видалити
    2. Анонім14.05.15, 22:20

      Де ти тут бачив ветеранів на параді? І що значить "сідайте і сумуйте під пам'ятником", дурило?

      Видалити
    3. Анонім15.05.15, 12:57

      За такою логікою то і шановним ветеранам має бути соромно, що свого часу мир не вберегли, що ти тут плетеш, соромно зараз має бути тим, хто уникає служби. Справжня свобода не приходить за так, курко, то чого і кому соромитись?

      Видалити
    4. Баранівчанин15.05.15, 23:41

      А й справді, Оксано, може назвеш кілька способів збереження миру. Я можу почати : - довіку стояти на колінах перед Москвою, вдаючи себе незалежними;
      - безсило спостерігати за шабашем зграї кримінальних збоченців, очолюваних Януковичем... Продовжуй, може Анонім 20:26 тобі допоможе, прошу

      Видалити
    5. оксана..17.05.15, 14:54

      Починати незалежність потрібно з себе, з чисто прибраного двору, вулиці і т.д.,нарешті- сумління. Бути патріотами не на словах і боротися всіма способами, але для цього треба і сили,і підтримку, відомо ж, що один в полі не воїн. Відкидати свою ментальну позицію, що моя хата скраю, та не бути таким упередженим злословом!

      Видалити
    6. Баранівчанин17.05.15, 16:53

      Зрозуміло. Ти все правильно написала, але зараз для тебе головне - добре вчитись. Молодець Оксано.

      Видалити
    7. оксана..17.05.15, 21:58

      Мені не потрібна, аноніме- баранівчанину, Ваша оцінка моїх суджень, я давно не школярка. А Вам, би було не зайвим повчитись елементарної толерантної поведінки у коментуваннях і не тикати, не знаючи, з ким ведете діалог. Писати можете й далі, відповідати на злослів' я та " збивання повітря" у мене немає бажання. Добра Вам!

      Видалити
  5. Валентина15.05.15, 16:06

    Мені все сподобалось. Всього в міру. Трохи пісень, як радісь, що Перемогли. Трохи сумних слів за загиблими, квіти до обелісків. Особливо радує, що поменшало радянської символіки, червоних прапорів і російських пісень. Все ж таки ми - українці.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім19.05.15, 11:31

    Оксана права, перший спосіб збереження миру, який ми не використали- бути Громадянином України, йти на вибори, робити розумний вибір, а не голосувати за Литвина, щоб його братик через кордон вільно водив зелених російських чоловічків та влаштовував котли.., допускати до влади усяких Януковичів... Так, соромно, соромно за нас, бо ми це зробили... І уже після усіх подій, наш район як телятка знову проголосували за царька...

    ВідповістиВидалити