28 травня 2015

Облрада погодила перспективний план з 4 громадами у Баранівському районі


28 травня на черговій сесії Житомирської обласної ради схвалили перспективний план формування територіальних громад області, у тому числі і Баранівського району: з центрами у Баранівці, Дубрівці, Довбиші та Першотравенську.

Як розповіла на сесії в.о. голови Першотравенської селищної ради Лариса Рибкіна, Першотравенська громада хоче не просто створити окрему громаду, а обєднатися з Вільшанською і Марківською сільрадами.

Зокрема Лариса Рибкіна повідомила, що уже провели побудинкове інформування, громадські обговорення в селах і запевнила, що громада самодостатня і може себе обслуговувати.

Голова Баранівської райдержадміністрації Микола Вельчинський зауважив, що в районі не проти, але створення Першотравенської громади не підпадає під жодний пункт запропонованої Кабміном методики.

У свою чергу Лариса Рибкіна зазначила, що вони хочуть принаймі спробувати, і якщо в Кабміні не погодяться, то вони готові приєднатися до Баранівки.

Після цього голова Житомирської обласної ради Віталій Француз вніс на голосування питання про погодження перспективного плану Баранівського району, який включатиме 4 громади: Баранівську, Дубрівську, Довбиську та Першотравенську.

Дане рішення підтримали 66 із 82 присутніх на сесії депутатів.



фото сайту Житомир.info
Нагадаємо, створення громади з центром у Баранівці обговорювалось на громадських слуханнях, які відбулись 27 травня в міському Будинку культури ім. А.Пашкевича, офлайн трансляцію яких можна прослухати тут.

1 коментар:

  1. В Токарівці селищного голову путнього вибрати не можуть. Останні кілька спроб показали: виграла - розчарувалась - пішла; виграв - наломав дров - опустив громаду на гроші - пішов. Процес триває...

    ВідповістиВидалити