13 березня 2015

Вулицю Леніна у Баранівці пропонують назвати Соборною


4 березня на 45-тій сесії 6 скликання депутати Баранівської міської ради прийняли проект регуляторного акту "Про перейменування вулиці Леніна в місті Баранівка на вулицю Соборна".

Про це повідомляють на сайті Баранівської міської ради.

Поштовхом для прийняття даного проекту регуляторного акту стали виступи учасників мітингу-реквієму від 20 лютого з нагоди вшанування Дня Героїв Небесної Сотні.

"Дане питання щодо перейменування вулиці неодноразово обговорювалося на громадських слуханнях. Сподіваємося, що перейменування вулиці Леніна - це тільки перша ластівка в нашому місті. Вулиці названі іменами людей, причетних до масових злочинів, людей, що творили один із найжахливіших тоталітарних режимів в історії людства, -назавжди мають лишитися в минулому", - йдеться у повідомленні на сайті міськради.

13 коментарів:

  1. Анонім13.03.15, 20:57

    Гидко навіть слухати, коли владу, яка все тут побудувала, обсирають з голови до ніг, і головне хто, ті ,що майже все тут зруйнували та порозкрадали та породили масове безробіття

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім16.03.15, 12:51

      Ви кажете: владу, яка все тут побудувала... Помиляєтеся. Саме при Леніну у Баранівці закрили церкву і поставили у ній замість вівтаря двигун. При Леніну на території Баранівки та її околиць проводилася масова націоналізація та грабіж, руйнувалося все, що до цього будувалося віками. Звичайно, потім почалася НЕПівська відбудова. Але за рахунок кого? За рахунок нещасних розкуркулених селян, у яких відбирали будинки, а сім'ї з малими дітьми у кращому випадку опинялися на вулиці, а в гіршому - розстрілювалися або етапом вивизилися до Сибіру - підкорювати цілину! Ще й досі окремі сільські клуби розміщені в будинках колишніх "куркулів". Соромно й гидко, що через десятки років після розвінчання культу особи Леніна та Сталіна ще є в Баранівці їхні прихильники! Але одне радує: ця "п'ята колона" рано чи пізно зникне, а в нашому місті будуть жити справжні патріоти України.

      Видалити
  2. мешканець13.03.15, 23:55

    Краще пізно, як ніколи. А шо ж мешканці-ленінці, хіба вже не проти? Масово заяви позабирали про свою незгоду? Чи вже мерянам набридло комедію ламати? Виявляється чекали поштовху, але не від громади, а від голови ОДА. Назва хороша і актуальна.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім14.03.15, 09:58

    Давайте все вже будемо перейменовувати, тепер це модно.
    Чорне білим назвем, біле - чорним,жопу назвем ...
    Але як ти її не назви вона жопою і залишиться

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тетяна14.03.15, 16:34

      До чого тут жопа поясніть будь-ласка,а за перейменування вулиці то ми тільки за, кому щось неподобається то це ваші проблеми

      Видалити
    2. Анонім23.03.15, 03:34

      Очень классно,вы хотите изменить название улицы,то это нормально,а если кто-то против то ВАМ ПЛЕВАТЬ НА ЭТО . В Барановке одно было,и люди которые никого не уважают никого . Надо учитывать мнение тех людей,которые против !

      Видалити
  4. Я ж пропонував назвати Фарфоровою...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім16.03.15, 12:55

      Фарфорова -непогана назва, але для іншої вулиці, а не центральної, де розміщені адміністративні будівлі міської та районної рад, гімназія та багато державних установ. Як на мене, то назву "Фарфорова" можна було б присвоїти вулиці Пархоменка, яка також розміщена біля прохідної до колишнього фарфорового заводу і на якій проживає багато колишніх фарфоровиків.

      Видалити
  5. Мокрицький15.03.15, 22:39

    Мені байдуже, як вулиці назвуть, але давайте перш за все Леніна та Дзержинського переіменуємо. Обидві разом одним рішенням. Вони центральні і це соромно досі таке у нас

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім16.03.15, 11:51

    Мені не байдуже. Нехай міська Рада оголосить конкурс на назву вулиці серед школярів: учні гімназії будуть думати над новою назвою вулиці Леніна, а учні школи №2 - вулиці Дзержинської. Їм тут жити. А переможці отримають грамоти, призи. Надіюсь, міська Рада погодиться на мою пропозицію.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Віктор20.03.15, 16:44

      Вчителько моя, а де ви були усі ці роки із своїми учнями? Сором.

      Видалити
  7. Для центральної вулиці, Соборна - хороша назва. Дзержинського - Звягельською була і хай би лишалась. Фарфоровою можна назвати будь-яку із решти вулиць в Баранівці, бо всі вони висипані черепям, а коли без жартів, то Пархоменка, напевно, таки має першість.

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім23.03.15, 22:41

    і кірова, будь ласка

    ВідповістиВидалити