27 січня 2015

Міськрада надіється, що Баранівська РДА дасть в оренду землю під будівництво міні-ГЕС


Найближчим часом між нинішнім орендарем гідроспоруди на річці Случ ТОВ «Сайенс Інновейшн Продакшн» та Баранівською
райдержадміністрацією буде укладено договір оренди земельної ділянки під будівництво малої гідроелектростанції.

Про це повідомляють на сайті Баранівської міської ради.

"Варто зазначити, що надзвичайно довго проходила державна експертиза проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянками для вищезгаданих цілей, оскільки земля, де планується будівництво, не перебуває в межах міста. Затягування процесу одержання експертного висновку було пов’язано в тому числі ще й із зміною керівництва області. Нині експертиза завершена та досягнуто домовленостей щодо терміну дії договору оренди. Тепер залишається лише дочекатися відповідного розпорядження голови Баранівської райдержадміністрації, і підприємство зможе безпосередньо зайнятися виготовленням документів на будівництво МГЕС(отримання містобудівних умов, проходження експертизи проектно-кошторисної документації на об’єкт будівництва та одержання декларації на початок будівельних робіт), після оформлення яких невідкладно розпочнуться будівельні роботи й монтаж необхідного обладнання", - йдеться у повідомленні на сайті міськради.


29 коментарів:

  1. Дивно. Земля за "межами Баранівки". Ремонт дороги на Жаборицю щорічно здійснюється силами міськради, а райрада і райадміністрація лише спостерігають

    ВідповістиВидалити
  2. Тетяна27.01.15, 20:55

    Міськрада тільки тей робить що надіється більше нічого,поки документи зроблять ще 5 років пройде,а потім ще якісь орендарі прийдуть

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім28.01.15, 12:40

      А ТЕТЯНА ЯК ЗАВЖДИ ПРОТИ.А коли Ви працювали у міській раді багато зробили?

      Видалити
    2. Тетяна28.01.15, 16:52

      На щастя я там не працювала,і працювати не збираюсь.А тещо одна документація була готова ще весною 2014р.то це точно,а результату ніякого,хто скаже чому?

      Видалити
  3. Анонім28.01.15, 08:13

    Коли валили та землю розривали то ніяких дозволів не питали

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім28.01.15, 17:33

    А де поділась стара турбіна при проведенні так званої реконструції гідроспоруди трі роки тому?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оксана04.02.15, 03:15

      Наскільки я знаю її демонтували начеб-то для майбутнього музею, що мався зробитися по ліву сторону гідроспоруди. Але щось мені підказує, що якийсь бабайко її давно вже поцупив та продав на металолом. Міськрада малася б знати. Запитайтеся, чи можливо вони Вам тут дадуть відповідь. Думаю громаді теж цікаво би було знати де вона поділася.

      Видалити
  5. Володимир29.01.15, 00:18

    Тепер ще більше запитань виникає ніж раніше. 1. Якщо земля не перебуває в межах міста, то яке тоді право мав Душко розпочинати там роботи і русло Случі змінювати? 2. Якщо Заріччя це один з мікрорайонів Баранівки, то чому тоді шлюз не є частиною міста і рахується як "за межами міста"? 3. Хто поверне місту гроші за попередні виготовлення документів на будівництво і т.д.?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Запитання у повітря... Чи Ви думаєте зараз прийде хтось з міської ради і відповість? А було б непогано, а головне правильно! Треба бути ближче до народу. Міськрада! Агов! Відповісти людям на запитання у коментарях Вам не до снаги чи просто немає що відповісти?

      Видалити
    2. Міськвиконком30.01.15, 10:09

      Доводимо до Вашого відома, що гідроспоруда знаходиться в межах міста, а русло річки Случ, де планується будівництво МГЕС, як і всі водні об'єкти державного значення, не входить у межі Баранівки і перебуває у віданні обласних та районних державних адміністрацій. Документи на будівництво МГЕС будуть виготовлятися за рахунок коштів інвестора, а не міського бюджету (!) після оформлення договору оренди земельної ділянки (в межах водного плеса). Місто ніколи не замовляло й не виготовляло жодних проектів на будівництво МГЕС. Капітальний ремонт гідроспоруди, яка знаходиться на землях міської ради і надана в користування ТОВ "Сайенс Інновейшн Продакшн", був також проведений за кошти інвестора (!).

      Видалити
    3. Володимир30.01.15, 13:50

      Дякую за відповідь. Тепер все зрозуміло.

      Видалити
  6. Анонім30.01.15, 12:29

    Цікаво, а як це тоді сесія міської рада прийняла рішення про передачу в оренду земельної ділянки а саме водного плеса Омельчуку для обслуговування гідроспоруди-дамби?

    ВідповістиВидалити
  7. Тетяна30.01.15, 12:56

    Тоді деж ці інвестори що робили документи весною 2014?

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім31.01.15, 11:28

    Про оренду Баранівського "моря" нехай детально розповість колишній депутат Міськради пан Ейсмонт Віктор Ананійович.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. оля-ля31.01.15, 18:16

      А шо Вітя море пропийнув майбуть з дозволу друга кондрата.

      Видалити
    2. Анонім31.01.15, 23:42

      А що вам ця Видолоч так поперек горла стала? Вас не пускає туди хтось чи що?

      Видалити
    3. Вова вовович01.02.15, 20:38

      А хто ти такий умний , також друг кондрата ...Та не Видолоч поперек горла , а дамба прихватизована на шару, чи це другану кондрата невідомо... чи дурника клеїмо і далі...

      Видалити
    4. Анонім02.02.15, 10:40

      Не пускає ? ? ?
      Побачимо, прийду з вудочкою весною на рибалку

      Видалити
  9. Анонім01.02.15, 22:10

    Важлива інформація. На початку карєри наш Анатолій вирішив здійнятися над попередниками прославитися і при цьому заробити грошей на ДЕРЖАВІ і на природі. В Україні існує державна програма про розвиток альтернативних джерел електроенергії на що щороку виділялися величезні кошти. В Криму пан Клюєв побудував 3000м.кв. сонячних батарей вітрові генератори які енергію сонця і вітру переводили у електричну та подавали її у енергосистему держави по спецтарифу по 6грн. за кіловат.На такі проекти держава не жаліла коштів і компенсували усі витрати від проектних робіт до запуска у експлуатацію.Це той випадок коли у подарунок від держави і природи оремі субєкти отримали за дарма бізнес а ми ті хто користується електроенергією проплачували такі видумки з власної кишені. От і було задумано в Баранівці на річці Случ побудувати ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ та зробити у нас такі собі (НЮ-ВАСЮКИ) .З розмахом розпочали і так розрекламували такий важливий проект так доказували що саме він нас спасе в майбутньому від будьякої кризи.Але коли перегородили річку пустили воду в обхід трапилося непередбачуване.Після обстеження гідроспоруди зрозуміли що для того щоб встановити турбіну і вона ритмічно працювала впродовж року необхідно мати водосховище або підняти рівень води у руслі на 2,-3 метри. А це в наших умовах призведе до затоплення Заріччя та частини Баранівки. А тепер горе організатори видумують різноманітні нісинітниці щоб уникнути відповідальності і зберегти своє імя. Але результат такого недбальства вражає.Хто компенсує витрати і заподіяну шкоду природі?Пишіть будьласка прізвища винуватців.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.02.15, 21:23

      Бачу ти розбераєшся в електростанціях, як "баран в зорях" верніше вибач як "овечка"!!!

      Видалити
    2. Оксана04.02.15, 03:26

      А Ви, я так бачу, ще більше в цьому петратеєте, ніж попередній анонім)))) Якщо би так все було, як він пише, то пан мер не добивав би так наполегливо цю тему до кінця. А він дуже цим переймається. Ви навіть не уявляєте скільки він затратив часу та сил, щоб цей проект таки втілився в життя. Тому моя Вам порада - не пхайте свої 5 копійок куди не треба. Краще йдіть уроки робіть ;)

      Видалити
    3. Анонім04.02.15, 11:46

      Несмішіть людей,він переймається тільки тим що в адміністрацію попасти не може

      Видалити
  10. Анонім02.02.15, 19:53

    Звичайно наш мер,який бігав днями і контролював коли перекривали річку,який зараз також тисне на депутатів за ЕКО НОВУ щоб її запустити в повному обсязі.Невже нам потрібний такий мер який не переживає за своє місто ,за населення за діток які тут проживають.Пане мер схаменіться поки не пізно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Депутат міської ради03.02.15, 21:20

      Ти брехло, яке нічого в життя не досягнуло. Назви хоч одного з депутатів на кого тиснув мер за ЕКО НОВУ???? Або нехай депутати самі скажуть на цьому сайті на кого і як тиснув голова????

      Видалити
    2. Оксана04.02.15, 03:40

      Нікого воно не назве. Певно Душко йому не дав щось десь вкрасти, то воно
      тепер оце коментарі наярює на сайті. Чого Ви нервуєте? Нехай собі тішиться!

      Видалити
    3. Анонім04.02.15, 11:50

      По-перше тут люди пишуть а не якісь істоти(воно),а по друге хто тут бреше ще треба розібратись шановний наш депутат

      Видалити
    4. Депутат міської ради04.02.15, 12:28

      Для Оксани: Повністю погоджуюсь з Вами але процитую слова СКРЯБІНА "мене нервують люди тi шо думають мало". Нажаль бидла таких як Анонімка (02.02.15 19:53) трохи є, вони не то що мало думають, вони взагалі то робити (думати) не здатні!!!

      Видалити
    5. Ольга04.02.15, 13:13

      Який з вас депутат якщо ви ні защо обзиваєте людей,навчіться стримувати свої емоції

      Видалити
    6. Депутат міської ради04.02.15, 16:14

      А хто є особи, які нічого не роблять, а гадять тих то щось намагається зробити??? Нехай зроблять більше ніж зробив голова, а тоді матимуть право його критикувати. Гадості і неправду писати всі мастаки.

      Видалити