15 січня 2015

Баранівських школярів харчуватимуть безкоштовно лише до 15 лютого


Учнів 1-4 класів Баранівських загальноосвітніх шкіл харчуватимуть безкоштовно лише до 15 лютого. Таке рішення прийняли 13 січня у відділі освіти Баранівської райдержадміністрації.

Разом з тим, вартість шкільного обіду зросла майже у 2 рази і відтепер становить 5 гривень.

Про це baranivka.blogspot.com повідомив начальник відділу освіти Баранівської райдержадміністрації Михайло Мирончук.

"Ми провели декілька нарад і я прийняв рішення, що з 13 січня по 15 лютого включно, 1-4 класи будуть харчуватися безкоштовно, як це і було з 1 вересня. Вартість харчування буде становити 5 гривень. 23 січня буде бюджентна сесія Баранівської райради. Можливо там будуть зміни до бюджету Кабміну. Далі вже будемо приймати рішення, як будемо харчувати дітей до кінця навчального року", - повідомив Михайло Мирончук.

Крім того, у відділі освіти зазначають, що заборгованість бюджету перед освітянами складає близько 5 мільйонів гривень. Тому цілком можливо, що відділ освіти буде вимушений прийняти ряд "непопулярних" заходів: відпустки за власний рахунок, зменшення надбавок, закриття малокомплектних шкіл, перепрофілювання.

"Не будемо забігати наперед, але при заборгованості в 5 мільйонів гривень ми будемо вимушені приймати ряд заходів: можливо відправляти людей за власний рахунок чи зменшувати надбавки. Виноситимемо на обговорення сесії районної ради питання про закриття шкіл. Коштів нам ніхто не добавить, а виплачувати заробітну плату, плату за енергоносії - ми просто зобов'язані", - пояснив Михайло Мирончук.

19 коментарів:

  1. Анонім15.01.15, 22:18

    А заробітна плата вчителів є не обов'язковою у цього видатного начальника???
    "МИ провели декілька нарад і Я прийняв рішення ... що харчуватися учні будуть за рахунок вчителів, бо вони і так зажиріли".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ольга16.01.15, 18:44

      Діти будуть харчуватися за рахунок батьків,причому тут вчителі?

      Видалити
  2. Анонім15.01.15, 23:55

    Пенсіонери куди подінуться,як школи закриються.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Людмила16.01.15, 08:32

      Їх під дулом автомата неможливо випхати... Нехай сидять і онуків глядять!!!!

      Видалити
  3. Анонім16.01.15, 08:47

    Брехлива і психічно не врівноважена людина

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім16.01.15, 10:54

      Хто? Людмила?

      Видалити
    2. Анонім16.01.15, 13:10

      Не розумію, чому тут ганять учителів. До їхньої компетенції входить тільки навчати дітей, а не харчувати їх. Більше того, у нинішніх умовах педагог з вищою освітою отримує зарплату майже в тому ж розмірі, що й прибиральниця. Якщо має певний досвід, то на сотню-дві більше. Але ж людина вчилася цілих п'ять років, щоб здобути професію! Пропоную всім, хто так зневажливо ставиться до вчителів, піти в школу і провести у класі, де навчається дорогоцінне чадо, хоча б один урок. Тоді відчуєте на власній шкурі всі "переваги" цієї професії й не будете такими заздрісними. А щодо харчування дітей у школах, то відповідно до законодавства такі питання вирішують депутати районної ради. Нещодавно пан Кондратюк просив на цьому блозі, щоб з подібними питаннями зверталися до нього як до депутата райради. От і зверніться. Хай нарешті займеться конкретною роботою.

      Видалити
    3. Анонім16.01.15, 13:55

      Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
    4. Анонім16.01.15, 18:43

      Скажіть будь-ласка, а чому, якщо так погано вчителям вони не йдуть на місце прибиральниці?Ви мабуть сотню із тисячою переплутали

      Видалити
    5. Анонім19.01.15, 12:51

      Повторюю: учитель має вищу (!!!!!!) освіту, а прибиральниця, доки майбутній вчитель здобував професію, уже влаштовувала власне життя й заробляла гроші. До речі, якщо Ви так бажаєте здійснити такий обмін, то хай Ваших дітей навчають прибиральниці. Я ж віддаю перевагу кваліфікованим педагогам. Крім того, місце прибиральниці, як правило, дістається близькій родичці чи знайомій керівника. Так що потрібний ще й блат, щоб приходити і йти з роботи, коли заманеться, а зарплату отримувати нарівні з висококваліфікованими спеціалістами, від яких вимагається не тільки вчасно виконати навчальну програму, а ще й врахувати при цьому вікові та психологічні особливості Ваших дорогоцінних чад. Щодо високої зарплати у сфері освіти, то запитайте про це у вчителя-початківця, і Ви побачите, як він "жирує". Думаю, подібні висловлювання дозволяють собі колишні двієчники чи трієчники, які ще з дитинства ненавидять учителів. Моя Вам порада: позбавтеся цього комплексу й станьте нарешті дорослими! Годувати й виховувати дітей - прямий обов'язок батьків!!!

      Видалити
    6. Віктор Кондратюк19.01.15, 18:56

      Аноніму 16.01.15 13:10 Я рахую , що діти повинні харчуватися. І припиніть будь-ласка займатися безпідставним інтриганством. Доросла, освідчена особа і пишете якусь несинітницю.

      Видалити
    7. Ольга19.01.15, 19:32

      З цього всього можна зробити один висновок що вчителі більше за всіх працюють,і саме менше отримують заробітну плату

      Видалити
    8. Анонім21.01.15, 09:24

      Пану Кондратюку. Дякую, що Ви цілком підтримуєте тезу, що діти повинні харчуватися в навчальних закладах. Одночасно прошу Вас зробити депутатський запит, чому в Баранівській гімназії не харчують учнів середніх і старших класів у їдальні навіть за гроші. Для них працює лише невеличкий буфет (завважте: один на понад 600 учнів!), де можна придбати піццу, хот-дог та іншу продукцію швидкого приготування. Невже відділ освіти та дирекція школи не можуть організувати для "непільгових" категорій учнів бодай чай з булочкою? Батьки згодні платити. До речі, у Баранівській школі №2 їдальня працює для всіх учнів: і для тих, хто харчується безкоштовно, і для тих, хто купляє собі сніданок чи обід. Повірте: нас уже дістало завантажувати і так важкі дитячі портфелі термосами з гарячим чаєм та "тормозками"!
      Тепер завважу трохи на Ваш коментар щодо мене. Я вважаю себе освіченою, а не "освідченою", як зазначили Ви, особою, оскільки я здобула освіту, а Ви мені не освідчувалися. І ніколи не писала ані нісенітниць, ані "несинітниць", як Ви дозволили собі написати. Певно, у нашому районі виробляється окремий лексикон... Але тепер про головне. Якщо Ви допоможете організувати платні гарячі обіди в їдальні для всіх школярів, які навчаються в гімназії, згодна закрити очі на будь-які Ваші граматичні "ляпи" та зняти перед Вами капелюшок. Повірте: Вам будуть вдячні всі батьки.

      Видалити
    9. Віктор Кондратюк21.01.15, 20:28

      Аноніму 21.01.15. 09;24 дякую,Вам за редагування моїх "ляпів", я буду над цим працювати. Нагадую Вам , що директор гімназії Присяжнюк Віктор Васильович є депутатом районноі ради.... Якщо Ви бажаєте,щоб даним питанням я займався,прошу звертатись до мене без "анонім" мій телефон в секретаря районноі ради

      Видалити
  4. Анонім16.01.15, 13:30

    Колись батьки відшкодовували частину вартості харчування і нічого страшного не було. Але вигодніше закрити шкільні їдальні і дати можливість підприємцям у магазинах які на території школи розташовані заробляти гроші на бутербродах, мівіні, напоях і т.д. Їдальні це не лише безкоштовне харчування!!!!!! Якщо все так погано то чому створюються нові установи під відділом освіти, які забезпечуються всім необхідним і даже зайвим, отримують за два місяці існування крім заробітної плати ще й премії.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.01.15, 14:55

      Це МАН де керує Присяжнюк С,С, яка за карі очі набирає кадри, РЕГАЛІЇ СПРИЙМАЄ НА СВОЮ АДРЕСУ А НЕДОЛІКИ НА АДРЕСУ ІНШИХ. ЦЕ ЇХ БІЗНЕС......

      Видалити
  5. Не хочеться повторюватись(див.комент. до "У Баранівці батьків просять подбати про харчування дітей...."),але з чого буча? При чому вчителі і підприємці(анонім 13:30) до харчування дітей? В чому різниця між моїми двома дітьми які ходять в 4 і 5 класи? Чим гірша дитина з 11 класу? Як говорив один герой фільму "У меня тоже голос есть.Я тоже петь хочу." Давайте будемо всі кричати щоб наших дітей годувала держава.Може почнемо з себе?Порахуємо скільки кишенькових грошей ми виділяємо нашим дітям і на що вони їх витрачають.Так що, на мою думку,навіть 100 грн. на місяць на харчування своєї дитини виділить любий Батько.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім19.01.15, 19:41

    УСІМ.УСІМ.УСІМ.ДО чого ви тут перепалку влаштували? Де ваш розум ?У нас війна про неї не варто але кому вона на руку уже зрозуміли і наші діти.В народі так гомонять не дійде через голову то дійде через шлунок.Але на плечі народу поклали усе що змогли наші ЖИДОМАСОНИ та ще відповідно будемо грузинів тримати на собі.Уявіть зекономили на дітях шкільного віку добавили приросту олігархам,хто рахує тепер витрати.Як кажуь ""А СУДьИ КТО".

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім26.01.15, 05:55

    На що перейшла наша Баранівка як дивитися у очі старшим людям які передали нам усе в нормальному стані а що тепер? Є ХТО ВІДПОВІДАЄ ЗА РАЙОН Е МІСТО СЕЛА ЗА ОСВІТУ ПОДАТКИ І.Т.Д.їХ ПИТАТИ ПРОПОНУЮ ПРОВЕСТИ СЛУХАННЯ ОЦИХ ВІДПОВІДАЛЬНИХ 1.02.15Р

    ВідповістиВидалити