19 грудня 2014

У Баранівському районі облік надоїв корів веде комп’ютер


У сільськогосподарському ТОВ «Мирославель-Агро», що у селі Мирославлі Баранівського району, успішно розводять симентальську породу великої рогатої худоби.

Молоко цих «іноземок» відрізняється підвищеною жирністю і неповторним смаком. Крім того, тварини цієї породи - невибагливі в їжі, мають хороші прирости і надої. А головне, що від сименталів можна отримувати не лише молоко, але і «мармурове» м’ясо.

Підопічні «Мирославель-Агро» цілий рік живуть у приміщенні, що називається «боксовим утриманням». Варто зазначити, що це сучасна ферма з хорошими умовами для тварин. Час від часу худобу виводять на свіже повітря. Є ще один новий підхід в утриманні корів - їх не прив’язують.

Цікаво, що вся інформація про надої занотовується в автоматичному режимі. На шиї у кожної корови закріплений респондер, своєрідна флешка, з якої у доїльному залі комп’ютером зчитується номер тварини та ведеться облік, скільки за який день вона дала молока.

фото Світлани Кіндрук

6 коментарів:

  1. Анонім19.12.14, 10:53

    Правильно було б вказати джерело інформації...

    ВідповістиВидалити
  2. Напевно джерело інформації - є власне спостереження автора повідомлення.....Але , якщо б ці корови бачили , як живуть їхні "колеги" з Голандії......вони , покінчили б життя самогубством........ Там у Мирославель-Агро - прототип бувшого радянського колгоспу.....сморід, антисанитарія, купа не прибраного гною , та інш....(Особисто сам бачив.... і хто хоче мені заперечити - пишіть у приватні повідомлення у мому акаунті у Гуглі, або під’їдьте у с.Мирославль.... автобуси ходять регулярно у середу і п’ятницю)....А молоко приймають у них по 6-8 грн. за літр, - трохи вище , як у населення (1,5-2 грн.)... але ж то підприємство нашого "любого" Литвина.........

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім22.12.14, 14:17

    хочу заперечити...немає там антисанітарії...їдьте ви пашіть так як ті люди і тоді будемо говрити... а на рахунок голандських корів і їх "крутого" життя,то там і зарплати не мирославські а голандські...)))

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім22.12.14, 19:16

    кажуть, що корів годують усякими хімічними міксами. На тарі пишуть абсолютно брехливу інформацію. Виходить , що корови там пасуть цілий рік, окрім зими(3міс).Насправді їх зовсім не пасуть. Ветеринари кажуть, що колють корів постійно. Яка ж це органіка? Органіка у наших жінок на базарі(якщо розведено водою, то це не так страшно, адже вода це не Премікси і т.п.)

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім23.12.14, 17:12

    якщо підприємство Литвина,то це значить що воно автоматично погане,неякісне але зате дорого продається молоко чи як???те що Литвин там кАроль,ще не означає що там працюють непрофесіонали.
    щодо корму цих корів,то ви б краще зїздили і побачили б на власні очі скільки праці вкладається в те,щоб зробити для кожної корови так зване "меню" в якому прописується усі тонкощі корму з урахуванням особливостей кожного організму окремо взятого. І те,що додаються певні речовини в раціон,то це не означає,що це хімія. І те дорожче иолоко,яке скуповується,повірте мені,ви його не пєте і не їсте в молочних продуктах "Рудь",тому що щось добре іде на експорт. Тож не переживайте так,а далі пийте молоко з старих молокозів і думайте,що воно якісніше.
    Щодо органіки в жінок на базарі,ви б глянули як та жінка миє банки, бутилки та й саме вим'я у корови,щоб продати те молоко. Там ні санітарними нормами,ні органічними сполуками і не пахне,хіба що якусь жіночку совість мучити буде,то більш-менш якісне продасть.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім24.12.14, 09:16

    я згодна з попередниками,там є безконтактний процес отримання молока. молоко по системі потрапляє в холодильник. харчування є збалансованим з додаванням усіх якісних і подивних речовин.

    ВідповістиВидалити