17 листопада 2014

У Баранівському районі за незаконно впольованого самця козулі чоловік заплатить штраф


В ході проведення рейду на території мисливських угідь Баранівської РО УТМР Житомирської обласної ради УТМР виявлено незаконне добування самця козулі, за якого браконьєрам нараховано збитки в розмірі 8 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба екологічної інспекції.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області спільно з громадськими інспекторами створено рейдові бригади по боротьбі з браконьєрством.

Так, з початку відкриття полювального сезону вже виявлено 15 порушень, а саме: незаконне проведення полювання на кабана без відповідних документів, полювання без відстрільної картки, полювання в мисливських угіддях з собакою без документів. На порушників було складено 13 протоколів про адміністративні правопорушення на загальну суму 1802 гривні та 2 протоколи передані до суду.

4 коментарі:

  1. Анонім19.11.14, 00:31

    а чого ж вони мають платити за різні дозволи, коли 13(!!!) браконєрів може заплатять аж 1802 грн. штрафу, це ціна двох пострілів для кожного, і ходить нікуди не треба

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Василь19.11.14, 01:54

      Мені здаєься вони так роблять. Ходять собі та стріляють. Ну а як зловлять 1 раз на 10 виходів, ну то і ладно, заплачу ці пару гривень, і то якщо на місці домовитись не вдасться. Ну наприклад, коли не наші самі зловили, а обласна бригада рейдова якась.

      Видалити
  2. Анонім19.11.14, 15:18

    Чомусь лісомисливське господарство (Остут дімов) повністю знищуючи ліс не займається питаннями завезення нових тварин та їхнього догляду в угіддях району. Цю роботу якісно виконував Яременко Борис, якого браконєри застрелили. Його продовжувач Боря Сус оленів завозив з Асканії Нової, зараз його професійними послугами користуються кращі мисливські господарства країни. Поки професійно не займатися даною роботою - результата не буде. Тому, які 13 протоколів? Повинно бути 13 тис. грн. штрафу...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тарас19.11.14, 23:29

      А нинішньому ліс.мисл. господарству (Десьтут дімов) нащо паритись тими тваринами, вони самі за себе подбають, то раніше плани і завдання "з гори спускали", а зараз - бабло на ту ж "гору", ну, і собі, ясна річ, щось там приБамиться.

      Видалити