22 вересня 2014

У Баранівській РДА відзначили 25-річчя створення Народного Руху України


19 вересня у залі засідань Баранівської РДА пройшли урочистості присвячені 25-річчю створення громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову». На захід зібралися активісти організації, представники влади, громадськості та духовенства.

Перед учасниками зібрання з вітальним словом виступив депутат районної ради ради, засновник та голова Народного Руху в Баранівському районі Леонід Гавіцький. Він розповів присутнім про діяльність організації, котра сприяла руйнуванню радянської системи, становленню української державності, національної свідомості, політичного та економічного реформування країни.

Також привітали рухівців з 25-річчям перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Хіміч, заступник голови райради Володимир Цицюра та настоятель Свято-Михайлівського храму с.Стара Гута митр.прот. Валерій Лановий.

«Ви є засновниками Народного Руху на теренах нашого району. Ви є ті люди, котрі викликають велику шану та повагу за те, що не побоялися у ті буремні часи взяти на себе відповідальність сказати владі свою позицію, на відміну від більшості людей, котрі боялися це робити. Щиро вітаю вас з 25-річчям створення організації та бажаю вам міцного здоров’я та мирного неба», - сказав Володимир Хіміч.


«25 років минуло але ми бачимо, що Народний Рух України послужив каталізатором як патріотичної діяльності, так і згуртуванню нашого українського суспільства. Це вже пізніше була Незалежність та офіційна легітимізація партій, але в той період, на тому етапі цього розвитку - це були дійсно сміливі, хоробрі люди, які не побоялися тієї тоталітарної влади, яка була присутня тоді у всіх сферах нашого життя», - сказав о.Валерій Лановий.


Зі словами привітань до присутніх звернулись також голови Дубрівського та Довбиського осередків Народного Руху Петро Якимчук та Володимир Хорунжевський.


На честь відзначення ювілейної дати Володимир Хіміч та Леонід Гавіцький вручили активістам громадсько-політичної організації грамоти та подяки.

«Я хочу від свого імені нагородити грамотами тих людей, які стояли на витоках Народного Руху та подякувати за працю, яку вони роблять до цього часу на благо нашого району та країни вцілому», - сказав Леонід Гавіцький.




Окрасою свята були виступи народного вокального квартету «Козаки-козаченьки», що діє при міському відділі культури та вихованки Баранівської школи мистецтв Юлії Вовк.


У фойє адмінбудинку Баранівської РДА була представлена виставка фотографій та документів про діяльність Народного Руху України на теренах Баранівського району.

Варто зазначити, що першою загальногромадською акцієїю національно-свідомих громадян, які згодом об’єдналися у Баранівську районну організацію НРУ, стало освячення синьо-жовтого стягу здійснене 8 листопада 1990 року у Баранівському храмі Рідздва Пресвятої Богородиці тодішнім його настоятелем о.Валерієм Лановим.

На сам кінець Леонід Гавіцький подякував представникам органів влади, організаторам свята та всьому творчому колективу міського будинку культури за допомогу в організації та проведенні святкування 25-ї річниці утворення Народного Руху України за перебудову.

прес-служба райдержадміністрації

11 коментарів:

  1. Анонім23.09.14, 11:06

    Дуже цікавим є те, що 25-у річницю утворення Народного Руху України вирішили відзначити ті, хто заради депутатських мандатів зрадили цю політичну силу. Пане Гавіцький, чому Ви стали депутатом районної ради від політичної сили "Фронт змін", чому не балотувалися під прапором Народного Руху України? Звичайно, під крилом Яценюка було значно тепліше й було більше впевненості, що довгоочікуваний мандат лежатиме в кишені... Ви й Ваші поплічники підло зрадили Чорновола та інших натхненників Народного Руху! До речі, цього року все прогресивне українство вшановувало пам'ять Вячеслава Чорновола, який 15 років тому віддав своє життя за ідеї Народного Руху України. Чому такі заходи не були організовані в Баранівці? У 2015 році - чергові місцеві вибори. Під яким прапором на цей раз підете Ви, пане Гавіцький, до районної ради? Упевнений, що в черговий раз багатостраждальний Народний Рух не побачить Вас серед своїх лав, а Ви балотуватиметесь від Народного Фронту. Що ж, принаймні не зрадите слову "Народний". СЛАВА УКРАЇНІ І СПРАВЖНІМ ЇЇ ГЕРОЯМ! СЛАВА ЧОРНОВОЛУ І ГАНЬБА ЗРАДНИКАМ!!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.09.14, 20:36

      Де Гавіцький там перемога )))

      Видалити
    2. Василь23.09.14, 23:13

      Ахаха! Супер влучно! Прямо Гавіцькому готовий слоган на вибори )))))

      Видалити
  2. Анонім23.09.14, 13:49

    Так, так, так ))))) То коли Народний рух святкує то це ніхто не обсуждає, концерти, вітання і тд. а коли свято Баранівки то сайт повний гадості.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Василь23.09.14, 23:24

      Я думаю бо це по-перше це РУХ.! по-друге Гавіцький, як не крути, а в ньому тоді був. і прапора ходив святити і т.д. А те, що потім життя всіх кидало по партіях різних, то навіть Душко в регіонах відмітився. А я до Душка ставлюся позитивно вцілому. Рухівці каруселі в місто не привозили і по місту з барабанами не ходили і до нагоди ювілею фонтани не будували. Я так розумію в залі потеревеніли та й розійшлися. То що тут коментувати?

      Видалити
    2. Анонім25.09.14, 09:32

      Гавіцький- ще той кадр. Нехай краще розповість як свій же колгосп розікрав, в один день крав, на другий писав заяви в міліцію, щоб ті злодія шукали, буцімто це не він

      Видалити
    3. Анонім27.09.14, 21:32

      Це його однофамілець ;)

      Видалити
    4. Анонім15.11.14, 16:12

      якби Гавіцький вкрав,то їздив би давно на БМВ...а не на 7-ці.....і мав би віллу...думайте,що говорите...

      Видалити
  3. Анонім23.09.14, 19:21

    Я підтримую Вас на 100%.Зробили трагедію з свята,а гуляли то 80% населення.Всі бачать Душка,а чому мовчите за інших???Чому не пишете за Зелінського,Вельчинського,Пилипчука?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оксана23.09.14, 21:17

      Писали писали. Про Зелінського з Вельчинським точно бачила. Мені здається
      складніше знайти когось про кого ще тут не писали)))) А хто такий Пилипчук?

      Видалити
    2. Анонім15.11.14, 16:13

      і дійсно..хто ж він такий?...

      Видалити