25 серпня 2014

Мітинг до Дня Незалежності України в Баранівці супроводжували проливний дощ та вітер


24 серпня кілька сотень городян разом із керівництвом міста, представниками духовенства та військовими прийшли на площу Волі, щоб провести мітинг до Дня Незалежності України.

Після вітальних слів, відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку героям Небесної сотні, братської могили радянських воїнів та пам’ятника землякам, які загинули в Афганістані.

Офіційна частина торжеств розпочалася із відкриття нововстановленого флагштоку. Символічне підняття державного прапора доручили кращим учням Баранівських шкіл.

Перед громадою міста виступили перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Хіміч, заступник голови районної ради Володимир Цицюра та міський голова Анатолій Душко.

"Не дивлячись на дощ ми зібрались, бо ми разом – це сила. Відкинемо всі чвари. Відкинемо всі намагання у боротьбі за булаву. Булава дуже тяжка. Той хто має булаву повинен усвідомити, що є народ. Народ, який чекає від свого лідера, що він об’єднає. Ми об’єднались зараз у велику силу. Ми показали усьому світу, що українська нація сильна та непереможна", - сказав Володимир Хіміч.

"Цей День Незалежності відрізняється від всіх попередніх. Не тільки тим, що сьогодні йде дощ, а й тим, що багато наших земляків зараз, навіть в таку погоду, боронять на сході нашу незалежність. Честь їм і хвала, що вони виконують свій громадянський обов’язок", - сказав Володимир Цицюра.

"Дякую Богу, що сьогодні йде дощ. Я думаю, що сьогодні він змиє з нас щось погане. Я думаю, що після сьогоднішнього дощу ми будемо разом ходити до церкви, до пам’ятників. Разом будемо класти квіти. Ми не будемо ділитися на владу та опозицію. Ми будемо думати і дбати про рідну землю", - сказав Анатолій Душко.

Під час торжеств керівники району та завідуючий сектором Управління державної міграційної служби України в Житомирській області Юрій Ковальчук вручили паспорти юним мешканцям району, які перейшли у ці дні поріг повноліття.

У зв'язку з подіями на Сході концерт з нагоди свята не проводили. Кілька пісень патріотичного змісту виконали Валерій Ляхович, методист РОМЦ, та учениця школи мистецтв Юлія Вовк.

Після чого відбулася церемонія покладання квітів до братської могили радянських воїнів та пам’ятних знаків героям Небесної сотні та воїнам-афганцям.

У Баранівській гімназії на честь свята провели турнір з волейболу серед семи чоловічих команд. Переможцями стали: 1 місце - команда з Баранівки, 2 місце - Кам'яного Броду, 3 місце - Мокрого, 4 місце - Йосипівки.

А на стадіоні, незважаючи на рясний дощ, відбувся розіграш Кубка Незалежності з футболу між командами Баранівки, Полянок, Довбиша та Дубрівки. Володарем кубка стала команда з Довбиша, котра у фінальному матчі перемогла дубрівчан з рахунком 2:1. Третє та четверте місце посіли команди з Полянок та Баранівки відповідно. Результат цієї гри - 4:3.










Немає коментарів:

Дописати коментар