25 серпня 2014

У День Державного прапора в Баранівці вшанували пам'ять загиблих за Україну


У День Державного прапора України кілька десятків людей у вишиванках, зі свічками та прапорами, зібралися на площі Волі вшанувати молитвою та хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв, які боролися за волю та незалежність нашої держави.

Після церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку героям Небесної сотні, учениця Баранівської школи №2 Аліна Зубар прочитала уривок з поеми-послання Тараса Шевченка "І мертвим, і живим, і ненарожденним...".

Своїми спогадами про перші прояви національної свідомості та появою жовто-блакитного прапору в Баранівці, з присутніми поділилися викладач української мови та літератури Баранівської школи №2 Оксана Кругліцька, депутати Баранівської райради Леонід Гавіцький та Микола Вельчинський. Особливо емоційним був виступ свободівця Петра Дейнеки.

Окрім героїв Небесної сотні, запаленими свічками, молитвою та хвилиною мовчання, присутні вшанували пам’ять усіх загиблих героїв, які боролися за волю та незалежність нашої держави, як у роки Великої Вітчизняної війни так і воїнів-афганців, які загинули, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.

Після офіційного закриття мітингу головою партійної організації ВО «Батьківщина» Сергієм Ворощуком, люди ще довго не розходились та просто спілкувались біля запалених свічок. 

Нікого з місцевого керівництва на заході помічено не було.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар