04 червня 2014

Для шкіл Баранівського району закупили неякісні комп'ютери за завищеною ціною


Прокуратурою Баранівського району розпочато кримінальне провадження за фактом закупівлі для загальоосвітніх шкіл району неякісної комп'ютерної техніки на загальну суму майже 204 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області

"За результатами перевірки, проведеної прокуратурою Баранівського району щодо додержання вимог законодавства про використання бюджетних коштів, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України. Установлено, що посадові особи відділу освіти Баранівської райдержадміністрації уклали з приватним підприємцем договір про закупівлю комп’ютерної техніки без визначення технічних характеристик", - йдеться у повідомленні.

Установлено, що посадові особи відділу освіти Баранівської районної державної адміністрації уклали з приватним підприємцем договір про закупівлю комп’ютерної техніки без визначення технічних характеристик. У подальшому, для загальноосвітніх шкіл придбано 34 комп’ютери на загальну суму майже 204 тис грн.

Як з’ясувалось, техніка купувалась за завищеними цінами та була неякісною. Зокрема, із 14 закуплених та переданих для користування ком’ютерів, половина – неробочі.

Наразі триває досудове розслідування, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Баранівського району.

6 коментарів:

  1. А хіба державні закупівлі тепер проходять без "тендеру" ???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Чому без? Чи ти думав, що пресуха прокуратури тобі весь "расклад" намалює?) Сайт держзакупівель, доречі, ніхто не закривав......

      Видалити
    2. Ну то можливо треба надати посилання на конкретний тендер?.
      Інакше - це просто слова.

      Видалити
    3. А якщо, раз уже так цікаво, самому пошукати? часу нема чи руки не того... ?)

      Видалити
    4. Коли спираєтесь на сайт державної установи - то варто приводити конкретну інформацію. А то і в конституції багато чого записано.
      Якщо не можете привести протидежного - не треба спиратися на ту інформацію, якою не володієте.
      Прокуратура - володіє інформацією про зловживання при закупівлі, ви - ні.

      Видалити
    5. Конкретну інформацію варто приводити тоді, коли Ви висуваєте конкретне звинувачення. У даному випадку, Вас інформують про те, що прокуратурою розпочато кримінальне провадження, бо саме вона (прокуратура) володіє інформацією про зловживання при закупівлі. Чому Ви вирішили, що саме у цьому, суто інформативному повідомленні, Вас мусять ознайомити з конкретною інформацію стосовно зловживань при закупівлі?

      Видалити