24 червня 2014

У Баранівці не розголошують вартість ремонту дороги, яку розмила повінь


У Баранівці триває ремонт дороги на мікрорайон Заріччя, яка щороку страждає від водопілля. Цьогоріч на проблемну ділянку висипали понад 70 тонн щебеню та щебеневої суміші.

Про це повідомляє сайт Баранівської міської ради.

«Для покращення дорожнього покриття на ділянці від гідроспоруди до житлових будинків мешканців Заріччя висипали 30,1 тонн щебеню та 41,5 тонн щебеневої суміші. Крім того, провели грейдерування провулків Гагаріна, вулиці Ломоносова та вулиці Набережної», - повідомили у міській раді.




У мерії зазначили, що на дані цілі були спрямовані кошти, які надійшли від, так званого, податку на дороги, однак відмовилися назвати вартість затрат на проведений ремонт.

Своє рішення не оприлюднювати вартість поточного ремонту дороги у міській раді аргументують тим, що люди не розуміють, яким чином використовуються бюджетні кошти і як вони контролюються.

«Ми вирішили про суми людям не казати, бо виявилось, що це марна трата нервів та часу. Взагалі це нікому не потрібно та не цікаво. З нашими людьми марна справа працювати, їх потрібно виводити в світ, щоб вони бачили, як живуть люди», - пояснила спеціаліст з гуманітарних питань міської ради Олена Кухтюк.

За словами міського голови Анатолія Душка, вони принципово не публікують вартість затрат.

«Варто лише написати – починаються розмови про те, що не туди витратили, або взагалі – вкрали. На це є перевірки та фінансові інспекції. Ось у нас нещодавно була перевірка за три роки, перевірили усе до ниточки і я спокійний, бо у нас порядок і ми ніде не зловживали», - відмітив Анатолій Душко.

З огляду на це пропонуємо мешканцям Баранівки висловити свою думку з приводу того, чи варто публікувати кошториси проведених у місті робіт.

4 коментарі:

  1. Анонім25.06.14, 19:33

    Хай зараз поїдуть і подивляться яка там дорога,і де їхній щебень,гроші списали,а дороги нормальної як небуло так і немає.

    ВідповістиВидалити
  2. Олександр25.06.14, 20:19

    Я там сьогодні їздив. Нормально. Порівняти з тим, що там були одні ями метрові як після бомбежки то нормально зараз їхати можна.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім25.06.14, 21:28

    По суті гроші на вітер. Наступного року це все знову змиє вода. Судячи з фото, то навіть не встановлювали бордюрів, щоб вода не змивала щороку цей "ремонт". Тож самі виконавці певно розуміють, що це одноразовий ремонт до наступної весни. Тому і не дивно, що мерія не хоче оприлюднювати затрати...

    ВідповістиВидалити
  4. Віктор26.06.14, 23:03

    Цікаво, що мав чиновник на увазі, висловлюючись: "З нашими людьми марна справа працювати...", це ж як треба зневажати своїх земляків, своїх виборців, щоб таке верзти. І що контролювати кошти громади теж виявляється "...нікому не потрібно і не цікаво" - ну, що тут коментувати, це вже, здається, клініка.

    ВідповістиВидалити