16 червня 2014

Наглядач мисливських угідь через конфлікт з мисливцем застрелив його породистого пса


Під час сезону полювання 63-річний житель Баранівського району вирішив випробувати мисливське щастя у сусідньому Романівському районі Житомирської області.

Отримавши всі необхідні дозвільні документи та взявши з собою вірну західно-сибірську лайку, чоловік направився в мисливські угіддя.

У пошуках здобичі полювальник забрів в одне з безлюдних сіл у глухій лісовій місцині. Нині у цьому населеному пункті залишилось усього декілька літніх жителів. Саме там його й зустрів наглядач сусідніх мисливських угідь.

53-річний місцевий житель висловив невдоволення тим, що чоловік полює на "чужій території". Коли ж мисливець намагався пояснити, що має всі необхідні документи, наглядач, на піку конфлікту, вистрелив у собаку, що перебувала поруч із хазяїном.

- Наразі винуватцю пред’явлено обвинувачення у вчиненні хуліганства, - повідомив начальник Романівського РВ УМВС Валентин Підгаєцький. – Однозначно, що людина зі зброєю в руках має дотримуватися всіх правил поводження із нею та за будь-яких обставин контролювати свої емоції.

Відтак, правоохоронці вилучили у підозрюваного не тільки знаряддя вчинення правопорушення, але й іншу мисливську зброю, а це – шість одиниць нарізної та гладкоствольної зброї. Чи полюватиме він надалі, вирішуватиме суд.

За висновками фахівців, через загибель тварини потерпілий зазнав збитків на суму понад чотири тисячі гривень.

Відповідно до ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом карається штрафом від 8500 до 17000 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Джерело: mvs.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар