17 квітня 2014

Редакторів міськрайонної газети "Слово Полісся" відправили на пенсію


14 квітня головного редактора міськрайгазети «Слово Полісся» Анатолія Стрільчука та редактора відділу фотоілюстрацій Людмилу Стрільчук (Колесникову) відправили на заслужений відпочинок.

"На апаратній нараді, яка відбулася 14 квітня 2014 року, перший заступник голови Баранівської райдержадміністрації Володимир Хіміч вручив квіти та подяки головному редактору міськрайгазети «Слово Полісся» Анатолію Стрільчуку та редактору відділу фотоілюстрацій Людмилі Стрільчук (Колесниковій) з нагоди їхнього виходу на заслужений відпочинок", - повідомляє прес-служба РДА.

Володимир Хіміч подякував Анатолію Стрільчуку за багаторічну журналістську працю, принциповість та об’єктивність у висвітленні подій сьогодення, активну дослідницьку діяльність з вивчення історії району, значний внесок в патріотичне виховання підростаючого покоління та побажав йому здоров’я та здійснення всіх творчих задумів.

На адресу Людмили Іванівни прозвучали щирі слова захоплення її вагомими мистецькими здобутками на ниві художньої фотографії та створення фотолітопису рідного краю.


Анатолій Стрільчук очолював «Слово Полісся» 33 роки, його дружина Людмила Іванівна працювала там фотокореспондентом 32 роки. І як літописцям нашого міста та району - честь їм і хвала! Але коли влада дякує літописцям за "журналістську" працю... 

Засновник та співзасновники цього видання, хоча і різних форм власності, але всі вони представники влади - це райдержадміністрація, районна рада та, до недавнього часу, міська рада. Створене і фінансоване владою - це видання з самого початку свого існування було від неї ж і залежним. Тому не дивно, що і писало те, що наказувала влада. Про яку "журналістську працю" чи "об’єктивність у висвітленні подій" тут може йти мова?

Свого часу, це видання навіть потрапило до списку друкованих видань, що мали взагалі припинити своє існування, як такі, що не є актуальними та тільки "переводять папір". Список таких видань мав бути поданий на підписання президенту, але події останнього часу в країні так і не втілили цей задум у життя.

Влада місцева, вчорашня чи сьогоднішня, звичайно, сама ніколи не відмовиться від такого зручного засобу "зомбування" цілого району. Але разом з тим, подяка таким виданням від влади за "принциповість та об’єктивність у висвітленні подій сьогодення" вже викликає сумніви в адекватності до цих самих "подій сьогодення" самої влади.

Можливо тепер, коли посада головного редактора вакантна, на цю посаду прийде дійсно НОВА людина. І це видання хоч якось спробує заявити про своє право на існування серед друкованих видань. Можливо...

Павло Нікітчин,
авторський матеріал

Немає коментарів:

Дописати коментар