14 липня 2015

Церковна громада села Мирославль перейшла до УПЦ Київського патріархату


8 липня церковна громада села Мирославль перейшла до складу УПЦ Київського патріархату. Це перша церковна громада у Баранівському районі, яка змінила патріархат з Московського на Київський.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської єпархії УПЦ КП.

12 липня до села Мирославль на запрошення громади прибув архієпископ Житомирський і Овруцький УПЦ Київського патріархату Ізяслав, який поспілкувався з прихожанами та провів богослужіння у місцевому храмі – Хресто-Воздвиженській церкві.

Біля храму архієпископа зустріла численна громада, а діти в українських вишиванках піднесли коровай, вітаючи владику віршами. Згодом у Хресто-Воздвиженській церкві відбулось перше богослужіння та читання Євангеліє українською мовою. Також архієпископ Ізяслав призначив і представив громаді нового настоятеля храму, котрим став ієрей Василь Барнась.

Виголошуючи архіпастирське слово, владика Ізяслав привітав прихожан з переходом їх в юрисдикцію Житомирської єпархії УПЦ Київського патріархату.

Бо часи, коли живучи на нашій, не своїй землі, ходячи до наших, не своїх храмів, молячись нашою, не своєю мовою, минають. З цієї причини ще й сьогодні маємо парадоксальну ситуацію, коли мільйони наших співвітчизників живуть навмання, поклоняються чужим престолам, що паплюжать Богодане надбання предків” , – зазначив владика.

У рамках робочого візиту архієпископ Ізяслав відвідав місто Баранівка, де провів молебень і поклав квіти до пам’ятних знаків: загиблим воїнам УПА, героям Небесної сотні, воїнам афганцям та воїнам, що загинули у другій світовій війні.









33 коментарі:

  1. Хвала Богу. Хороший приклад.

    ВідповістиВидалити
  2. Це бомба! Відродження! ЦЕ Дійсно Достойна ГРОМАДА!

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім15.07.15, 08:36

    Ну ж не Кирилу з Путіним молитися щонеділі і прославляти їхнє здоровя. А потім відправляти молебнем хлопців, що загинули від їх агресії. Хватить дурнями бути. Пора свідомо зважити і робити висновки.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім15.07.15, 12:02

    Хто скаже: оці попи можуть просто перейти з Московського до Київського патріархату? Якщо можуть то чого не переходять!!! Вони ж після цього що зараз буде по району робитись своїм приходом керувати не будуть. А я так зрозуміла, що церкви і так Українські і це не їх власність а надбання народу України.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім15.07.15, 12:31

    Слава Богу! Нарешті і наші люди починають не лише говорити але і діяти. А все що потрібно (як виявляється) - це зібрати село і на загал вирішити, що церква має бути Київського патріархату. Гарний початок! Так тримати!

    ВідповістиВидалити
  6. Павло15.07.15, 12:46

    Нарешті свідомість прокидається і серед жителів таких невеликих сіл, як Мирославль! Шкода правда, що такі гарні зміни йдуть у церковному житті, а влада у соціально-економічному житті району робить все по-старому. Де зміни? Де покращення? Де нові обличчя? Вчепилися в ці крісла і далі седять, народ обіцянками годують. Треба мабуть їм допомогти, винести їх із кабінетів разом із кріслами, якщо вони вже так без них не можуть.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім15.07.15, 19:09

      Так люди ж наші тільки за знайомі прізвища голосують

      Видалити
  7. Анонім15.07.15, 13:36

    Вот уже бандеровцы лолбанные.Уже и до бога добрались.Гореть вам в аду.Путин им мешает и Патриарх Кирил. Вот уже ублюдки тупые.Откройте глаза, вам по ушам сми втерают а вы как лохи верите этой лживой информации.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Йолоп, яке втирають? Нам в цинку братів вертають, причому - які загинули від москаля. Чи може він пончики в своїй гуманітарній посилці передає. Ти ублюдок - дограєшся. Коли ми будемо десь під Калугою, і твої брати будуть гинути - цікаво кого ти будеш венити. Тоді радимо сходити в Українську Церкву. Помолишся за нашого Президента і Філорета. Братіку.

      Видалити
    2. Дайно мені тебе брате хоть за горло подержать. Ты лучше тут такое не пиши. Собака злая. Каленным железом вас с Украины Матушки гнать. А спасибо скожи тем кремлевским карликам. и тех кто на брата пошел. Мы не к вам пришли, ну раз пришли - так умрите.

      Видалити
    3. Петрович15.07.15, 16:12

      Це чоловіче ще раз засвідчує, що вектор правельний нами обраний. Ні Російській агресії. Смерть ворогам. Ні руському миру. Заберайтесь від нашої ДЕРЖАВИ. Хто з війною прийшов - сам тут загине. Лютий ворог будь ти проклений. Слава УКРАЇНІ!!!!!!

      Видалити
    4. Я мати. Вон від нашої Держави. Ви лихо наше. Браття? Зброя чия?????????????????? Через чий кордон???????????? Найманці чиї???????????? Згорілиб ви.

      Видалити
    5. Анонім15.07.15, 21:52

      Які ви тут хворі

      Видалити
    6. Та не хворі ми. Ну емоції канешно зашкалюють, но поняти можна. Прикро, але в цьому всьому скоріше Російські военні винні (ну не самі наверно а по команді кремля, та ще й благословляє на війну цей їхній піп). А наші спокійно віддали Крим, а зараз тримають оборону на своїй землі. Тому і церква московська тут муляє. Я думаю, що просинаються помалу УКРАЇНЦІ.

      Видалити
  8. Фарсл15.07.15, 14:28

    Отец Роман... Ну може пивка (на дорожку). Ні - А зря. Ми тут з ребятами зібрали вам ...

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім16.07.15, 08:58

    Фарсл,чуєш ти падлюко тупа тут така громада збиреться що ви пивка на дорогу вже непоп.єте . і ніхто як ви кажете путіну і Кирилу не моляться.Київський патріархат невизнає жодна церква світу і це є факт ! а Філарет є під Анафімою.якщо ви незнаєте що це то з вами нема про шо вести мову.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім16.07.15, 09:53

      Якщо чесно то не знаю. Но як може Київський потріархат не визнавати коли Князь Володимир христив і він Киянин. а не москаль. І мабуть Київська Русь це не москва. А потім - чого молитися тим хто нас вбиває. І ще. Можливо ви і праві - але це помилка. Тоді її слід виправляти. І хто зна, оце, що люди роблять це і є ті ліки?

      Видалити
    2. Анонім16.07.15, 12:02

      Цю Анафему наклав ніхто інший, як патріарх Кирил, котрий освячує танки і ГРАДи, які вбивають наших хлопців на нашій землі. Так що його анафема нам до с.с. А Український (Київський) Патріархат дійсно існував ще з часів хрещення Русі, аж поки Петро І не забив останній цвях у голову останнього Київського Патріарха. Після того Московська церква ще впродовж тривалого часу не визнавалася Вселенським Патріархом через кривавий переворот, що його влаштував Петро І. Навіть вірмени, грузини та інші, менші за чисельністю, нації мають своїх патріархів. А ми, українці, хіба не варті цього? Слава Україні!!!!!

      Видалити
    3. Анонім22.07.15, 00:25

      Акт об отлучении от Церкви монаха Филарета (Денисенко)

      1. Освященный Архиерейский Собор имел суждение об антицерковной деятельности монаха Филарета (Денисенко), лишенного всех степеней священства Судебным Деянием Архиерейского Собора от 11 июня 1992 года и предупрежденного Архиерейским Собором 1994 года о том, что «в случае продолжения... бесчинства он будет отлучен от Церкви через анафематствование».
      Освященный Архиерейский Собор вынужден ныне со скорбью констатировать, что монах Филарет не внял обращенному к нему от лица Матери-Церкви призыву к покаянию и продолжал в межсоборный период раскольническую деятельность, которую он простер за пределы Русской Православной Церкви, содействуя углублению раскола в братской Болгарской Православной Церкви и принимая в общение раскольников из других Поместных Православных Церквей; преступно пренебрегая обоснованным прещением со стороны законной церковной власти - лишением сана, он продолжал совершать святотатственные «богослужения», в том числе и кощунственные лжехиротонии; не имея священного сана, монах Филарет, к соблазну многих, дерзнул наименовать себя «патриархом Киевским и всея Руси-Украины», в то время как древнюю Киевскую кафедру правомерно занимает канонический Предстоятель Украинской Православной Церкви в сане митрополита; монах Филарет не прекратил возводить хулы на епископат, духовенство и верных чад Украинской Православной Церкви, пребывающей в каноническом общении с Русской Православной Церковью и через нее со всей вселенской Православной Церковью, продолжая наносить своими преступными деяниями урон Православию на Украине.
      Ввиду вышесказанного Освященный Архиерейский Собор на основании 28-го Апостольского правила, гласящего: «Аще кто епископ, или пресвитер, или диакон, праведно за явныя вины изверженный, дерзнет коснутися служения, некогда ему порученнаго, таковый совсем да отсечется от Церкви», а также 14-го правила Сардикийского Собора, 4-го правила Антиохийского Собора, 88-го правила святого Василия Великого, единогласно определяет:
      Отлучить монаха Филарета (Михаила Антоновича Денисенко) от Церкви Христовой. Да будет он анафема пред всем народом.
      2. Освященный Архиерейский Собор ввиду отсутствия покаяния со стороны монахов Иакова (Панчука) и Андрея (Горака), участвующих в преступной раскольнической деятельности бывшего монаха Филарета, еще раз призывает их к покаянию и прекращению кощунственных бесчинств и предупреждает, что в противном случае они будут отлучены от церковного общения через анафематствование.
      3. Освященный Архиерейский Собор, радея о заблудших, вовлеченных в раскол бывшим монахом Филаретом, напоминает всем, дерзающим иметь с ним общение в молитвах, о том, что, по святым канонам, и они, в случае если не прервут такового общения, подлежат отлучению от Церкви. В 88-м правиле святитель Василий Великий, обращаясь к запрещенному им в служении пресвитеру Григорию, предостерегает: «Аще же, не исправив себе, дерзнеши коснуться священнодействия, то будеши анафема пред всем народом, и приемлющии тебе будут отлучены от всей Церкви».
      4. Освященный Архиерейский Собор извещает Предстоятелей Поместных Православных Церквей о состоявшемся отлучении от Церкви через анафематствование бывшего монаха Филарета (Михаила Антоновича Денисенко

      Видалити
    4. Анонім23.07.15, 13:00

      Та скоро вся Україна накладе анафему на Кирила. І до лампочки нам ваші собори, за рішення яких Росія заплатила грошима, що всі ми несемо в церкви Московського патріархату. Ви кажете: наші предки ходили в Московську церкву? Та Москви ще не існувало навіть у проекті, коли в Києві був свій патріарх! Саме в Києві, а не в якійсь там задрипаній Московії, де в той час ходили дикі племена.

      Видалити
    5. Анонім23.07.15, 19:29

      Анафема - це не прийнятий суспільством закон для беззаперечного виконання. Вас послухати, то виходить якщо Путін накладе анафему на Порошенка, Яценюка і Кабмін, то я мушу не визнавати ні Президента ні Уряду.

      Видалити
  10. Анонім16.07.15, 11:46

    Депутати міської і районної ради визнали, що Росія є країною агресором. Ну раз війна значить війна. І церква їхня нам тут не треба. Наступне рішення буде шо церква переходить з усім своїм начинням з московської до Київської. Оце правельно.

    ВідповістиВидалити
  11. Прихожанин16.07.15, 14:04

    Ми ходимо в Церкву тому що туди ходили наші батьки,діди і прадіди і їхні діди і прадіди. Молимося старослов'янською мовою єдиному БОГУ, а не московському патріарху і не потрібно використовуючи ситуацію боротьби між олігархами, в якій такі от пішаки думають, що на щось впливають, ще більше роз'єднувати суспільство. Країні потрібен МИР і СПОКІЙ.Пам'ятається в минулому скликанні депутати дуже переймались російською мовою і які наслідки....., зараз говорять хто якою хоче тільки вже пізно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. пішак18.07.15, 01:10

      ... наука встановила, що сучасна богослужбова церковнослов`янська мова — це зовсім не мова старослов`янська, це зовсім не давня мова Кирила й Мефодія, — це часто просто архаїзована російська мова. – із Бібліотеки "Праці митрополита Іларіона (Огієнка)", - це перше. А друге - саме через те, що депутати минулого скликання справді "дуже переймались російською мовою", а не українською, ми зараз маємо війну з москалями (не росіянами, бо багато єтнічних росіян воюють в українських добровольчих батальйонах). Ну, і третє - "вже пізно" що? Боротися за свободу ніколи не пізно. А от сподіватися на повернення совка таки запізно.

      Видалити
  12. Анонім16.07.15, 14:56

    Шановний прихожанин ! Або ти в церкву ходиш і нічого не розумієш в тій молитві, або не вішай лапшу іншим.За Кирила молиться лише Роман чи що?

    ВідповістиВидалити
  13. Космос17.07.15, 09:20

    Передаю попу с.Стара Гута Лановому В. - чув що сподобались тобі активісти в Мирославлі. Громада вирішила, що наступним бадеш ти. Можливо розглянь питання самостійно перейти бо лишишся без приходу.

    ВідповістиВидалити
  14. Анонім17.07.15, 16:14

    Поминати Кирила за службою, та молитися Кирилу - то різні речі. Кирилу ніхто ніколи не молився. Наша Українська Церква вже давно незалежна, та має свого Предстоятеля - Блаженнішого Онуфрія. А поминати Кирилу треба, щоб мати молитовний зв'язок зі Мировим Православ'ям. Ось анафема Філарет нікого не поминає, та й з ним ніхто не молиться в усьому світі - то ж він до Православної Церкви не належить взагалі. Та й брехня, що Кирило когось там благословляв на Донбасі - ніколи такого не було. Навпаки, повсюди моляться за припинення війни та кровопролиття. Але кому телевізор мозок з'їв, тому вже нічого не доведеш.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.07.15, 18:32

      Ви під час служби не просто поминаєте Кирила, а просите в Бога здоров'я для нього. Не знаю, чи був він на Донбасі, але Путіна благословляє. Більше того, біля нього крутиться й Шойгу та інші путінські прихвостні. Його попи освячують зброю, з якої вбивають українців. Хіба цього замало, щоб гнати геть московських попів з України. Хай забираються у свою Московщину!!!!

      Видалити
    2. Козак Мамалига17.07.15, 19:24

      Ще трохи помели . не лохотроньте людей ,не маскуйтесь ,московицьке кодло - вже прийшов час,Слава Героям !!!!!!!!

      Видалити
    3. Шой Гу18.07.15, 14:53

      Козел Онуфрій їздить на поклони в Москву отримувати цу вся ця братія чиста офіцерня ГРУ і всі це розуміють та не всі мовчать а борються за Україну

      Видалити
  15. Анонім18.07.15, 01:22

    Первое послание к Коринфянам святого апостола Павла
    1Если я говорю языками человеческими и ангельскими, а любви не имею, то я - медь звенящая или кимвал звучащий.

    2Если имею дар пророчества, и знаю все тайны, и имею всякое познание и всю веру, так что могу и горы переставлять, а не имею любви,- то я ничто.

    3И если я раздам все имение мое и отдам тело мое на сожжение, а любви не имею, нет мне в том никакой пользы.

    4Любовь долготерпит, милосердствует, любовь не завидует, любовь не превозносится, не гордится, 5не бесчинствует, не ищет своего, не раздражается, не мыслит зла, 6не радуется неправде, а сорадуется истине; 7все покрывает, всему верит, всего надеется, все переносит.

    8Любовь никогда не перестает...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.07.15, 00:10

      яскравий взірець "старослов'янської"...

      Видалити
  16. Анонім18.07.15, 15:10

    У цьому ж Посланні Святий Апостол Павло пише ще й таке: "Коли я молюся чужою мовою, то хоча дух мій і молиться, але розум залишається без плоду". Тож молімося своєю рідною солов'їною мовою! З нами Бог і з нами Україна!

    ВідповістиВидалити