04 червня 2015

У Баранівському районі стартувала антинаркотична операція «Мак»


На території Баранівському району стартували спеціальні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2015». Їх мета - протидія розповсюдженню наркотиків рослинного походження.

Про це місто Баранівка повідомили у Баранівському райвідділі міліції.

Правоохоронці нагадують, що згідно ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10-ти до 50-ти рослин – караються штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до 6-ти місяців, або обмеженням волі на строк до 3-х років.

Згідно ч. 2 ст. 310 за ті ж самі дії вчинені особою, яка була засуджена за цією статтею, чи яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317 Кримінального Кодексу України, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин - караються позбавленням волі на строк від 3-х до 7-ми років.

В інших випадках, може наставати адміністративна відповідальність (ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення) у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту до 6 місяців наступає у разі виявлення до 50 кущів маку на ділянці господаря. Під посівом в даному випадку розуміються посів насіння або висадка розсади заборонених наркорослин без належного дозволу на будь-яких земельних ділянках, у тому числі в квартирі, на лоджії, в ящику на балконі, тощо. Причому, неважливо, виросла рослина або ні, і чи знятий урожай, – відповідальність по статті настає з моменту посіву або початку вирощування заборонених рослин.

Відтак працівники Баранівського райвідділу міліції проводять рейди для виявлення незаконних посівів нарковмісних маку та конопель, їх знищення та встановлення і притягнення власників таких ділянок до відповідальності.

Міліціонери звертаються до жителів Баранівського району і просять у випадку виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель негайно повідомляти про виявлені факти за номером телефону «102» та гарантують анонімність.

Немає коментарів:

Дописати коментар