17 квітня 2015

У Баранівці вулицю Леніна перейменували на Соборну


У Баранівці вулицю Леніна, яка є однією з центральних у місті, перейменували на вулицю Соборну. Таке рішення прийняли депутати на черговій сесії Баранівської міської ради, яка відбулась 16 квітня.

У рішенні зазначено, що перейменування вулиці відбулося відповідно до рекомендацій громадських слухань від 14 серпня 2014 року.

При його прийнятті депутати також взяли до уваги виступи учасників мітингу-реквієму з нагоди вшанування героїв Небесної сотні, який відбувся у Баранівці 20 лютого.





Нагадаємо, що питання щодо перейменування вулиці Леніна виносилося на сесію міськради ще у грудні 2014 року. Однак тоді мешканці цієї вулиці виступили проти її перейменування.

24 коментарі:

  1. Ганна17.04.15, 14:05

    Лід тронувся. Допобачення телебачення комуняцька орда!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім17.04.15, 15:19

    Мені не віриться - то що ми стоїмо на переломі? Бац і все. А ми не будемо потім переіміновувати її на вулицю Сталіна чи Яника?

    ВідповістиВидалити
  3. Тетяна17.04.15, 15:25

    Давно пора було це зробити,вже рік про це говорили

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Володимир17.04.15, 15:55

      Того й чекали цілий рік бо боягузи. А тепер, коли Верховна рада Закон прийняла, то тепер всі герої. Один поперед одного тепер будуть бігати і всі назви міняти. І щось мені підказує, що не тільки вулиць.

      Видалити
    2. з висоти польоту птиці17.04.15, 20:26

      Ви, всі баранівчани ще згадаєте Душка А.О. ,бо після нього ніхто в Баранівці робити нічого не буде, давайте з сьогоднішнього дня і будемо спостерігати.

      Видалити
    3. Тетяна17.04.15, 22:21

      А за ким спостерігати,за Душком,та вже наспостерігалися.Ваш коментар схожий на агітацію перед виборами

      Видалити
    4. Птиця в польоті19.04.15, 20:00

      А буде з кого вибирати пані Таню... Чи на цих виборах вибору не буде...

      Видалити
  4. Любов18.04.15, 06:36

    Думаю що не вичікували, а переконали жителів Баранівки про необхідність перейменувань вулиць. Все добре!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надія19.04.15, 17:12

      А Вас особисто хто переконував? І чому так довго тривав цей процес?

      Видалити
  5. Собор — особливий статус християнського храму, який надають зазвичай через якесь його особливе становище. Тобто, собором називають кафедральний храм (храм, в якому є єпископська кафедра і де зазвичай служить єпископ) - Вікіпедія.
    Що ж тоді мав на думці мер, коли говорив на сесії про вулицю Леніна-Соборну, яка веде "...до собору"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оксана19.04.15, 23:44

      Перестаньте. Зрозуміло, що мається на увазі просто сам факт, що вулиця починається з церковної споруди. Тобто церкви, храми, соборність, єдність і т.д. Мені здається Ви просто чіпляєтесь. От скажіть, Вам би було приємно, коли мер вашого міста називав би церкви та храми "церковними спорудами"? Впевнена, що тоді би Ви писали "ой, який бездушний у нас мер" ))))

      Видалити
    2. Анонім20.04.15, 00:25

      Що Ви таке говорите Оксано, як Душко може бути "бездушним"?

      Видалити
    3. Сергій20.04.15, 04:08

      Ой, Віро, щось Ви лукавите! У Вікіпедіі, якщо вже на те пішло, вказано аж чотири посилання на різні значення слова "Собор". Ви ж взяли з них одне, яке вам зручно (храм) і намагаєтесь ним маніпулювати.
      А ось це визначення, надане прямо на основній сторінці статті: "Собор - це старе слово яке визначається як - великий збір людей!" - вам, вочевидь, ну ніяк не підходить?

      Видалити
    4. Сергію, уважно перегляньте відео, дослівно - "...виходить на собор", не думаю, що мер мав на увазі стадіон, де у нас теж інколи збирається чимало людей, і до якого веде та ж вулиця. Тому Вірина логіка видається нормальною, поки в Баранівці нема єпископа.

      Видалити
  6. А хоч хтось на мить задумався, що там живуть багато людей і їм доведеться перероблювати всі свої документи: паспорт, домову книги... За чий кошт це все буде виконуватися...?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. на мить задумався20.04.15, 04:09

      Якщо вірити написаному тут: http://baranivka.blogspot.com/2015/03/blog-post_6.html - то проблем ніби-то небагато:
      -------------------------------------- цитата ------------------------------------
      З перейменуванням вулиць постають питання, зокрема – чи необхідно змінювати документи?

      - Зміна документів на майно. Документи, які засвідчують право власності фізичних або юридичних осіб на об’єкти нерухомого майна, залишаються чинними.

      - Зміна реєстрації місця проживання. Реєстрацію місця проживання спеціально змінювати не треба.

      - Змін в установчих документах. Законодавством не передбачено граничних строків зміни юридичної адреси, тому відповідні зміни можуть бути внесені разом з іншими змінами до установчих документів.
      -------------------------------------- кінець цитати ------------------------------------

      хіба що в окремих випадках для встановлення належності адреси може знадобитись витяг з рішення сесії.

      Видалити
  7. Соборна – не Базарна19.04.15, 23:07

    В Україні прийнято називати вулиці в т.ч. і для пошанування вікопомних подій, однією з яких є День Собо́рності — свято України, яке відзначаємо щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Саме тому на картах українських міст і сіл з`являються проспекти Соборності та вулиці Соборні. Особливого звучання набувають такі назви тепер, коли Україну вкотре намагаються розірвати. Тому пропозиція перейменувати вул.Леніна на Соборну здавалася добре кимось продуманою до того моменту, поки пан голова не пояснив депутатам мерську логіку – виявляється ніякого пафосу, просто напрямок. Добре, що не Шлюзова, чи Кінотеатральна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сергій20.04.15, 23:36

      То ми тепер і День центральної вулиці будемо мати, шкода, що зимою.

      Видалити
  8. Нафаня20.04.15, 10:21

    Да, а те що більшість жителів була проти перейменування, то на це начхати. Постає питання , чиї інтереси відстоюють наші депутати, адже вони покликані представляти інтереси громади

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А хто це така ця більшість? Анонімний нафаня? У мене, наприклад, є інша інформація, що всі мешканці вулиці Леніна були за перейменування і лише один "нафаня" був проти. Постає питання, чому Ви тут вводите людей в оману?

      Видалити
    2. Анонім20.04.15, 10:53

      Ти хоть відео подивись та при цьому затички з вух повиймай.
      Чи може мер також всіх хоче ввести в оману ?

      Видалити
    3. Тетяна20.04.15, 16:50

      Яке проти ми вже рік чекаємо коли перенайменують так само наші сусіди

      Видалити
  9. Анонім20.04.15, 15:56

    Люди добрі Ви прочитайте все це написане і будете довго сміятися.Задовільнили одного - не задоволений лишився інший.Як можна винуватити когось,якщо самі не розумієте чого хочете.??

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім21.04.15, 08:25

    Люди добрі, Ви б краще добивались підвищення рівня заробітної плати, боролися за 100 процентове оформлення на роботі і т.д.
    Вас відволікають на всілякі "видуман надуті" нібито болячі питання, а Ви на це ведетесь , проте скоро Ви буде не жити на гарно названих вулицях, а просто "существовать"

    ВідповістиВидалити