04 лютого 2015

Школярі Баранівського району плетуть маскувальні сітки для військових у зоні АТО


Не зважаючи на оголошений у загальноосвітніх закладах Баранівського району карантин, школярі збираються разом та плетуть маскувальні сітки для військовослужбовців, які перебувають в зоні проведення АТО.

В одному з коридорів на першому поверсі Баранівської ЗОШ I-III ступенів № 2 робота кипить – одні діти ріжуть білу тканину, інші в’яжуть її на сітку причеплену вздовж вікон. Результат роботи передадуть у міськраду, яка підтримала бажання юних патріотів допомогти надавши основу для майбутньої маскувальної сітки.

«Протягом останніх місяців наша школа не залишається осторонь подій, які відбуваються на сході нашої країни. Сьогодні ми зібралися для того, щоб сплести маскувальну сітку, основу для якої нам надала міська рада. Згодом ми передамо її у зону АТО», - розповіла Вікторія Павлюк, заступник голови учнівського самоврядування Баранівської ЗОШ № 2.




Не зважаючи на оголошений карантин, учні Баранівської гімназії також плетуть маскувальну сітку для військових. Близько двох десятків школярів працюють над черговою сіткою у холі навчального закладу.

«Баранівська гімназія не залишається осторонь подій в Україні. Сьогодні, не зважаючи на карантин, ми зібралися щоб сплести маскувальну сітку для наших солдатів», - розповіла Вікторія Гончарук, голова ради старшокласників Баранівського району.




У Полянківській ЗОШ І- ІІІ ступенів учні також плели маскувальну сітку. Її довжина сягала 15 метрів. Над її виготовленням школярі працювали 4 дні. Спочатку використовували тканину, яку самі і принесли, а коли вона закінчилась - на допомогу дітям прийшли мешканці Полянок.

«Полянківська школа з великим задоволенням вирішила допомогти бійцям АТО. Всі учні школи плели маскувальну сітку. Її довжина близько 15 метрів. Робота продовжувалася 4 дні: почали плести 29 січня, а закінчили 1 лютого. Спочатку, речі приносили діти, але потім, коли не вистачало білої тканини, люди з усього селища почали допомагати і у великій кількості приносили тканину. Цю сітку буде передано бійцям АТО», - написала в соцмережі Вікторія Чирва, учениця 11 класу Полянківської загальноосвітньої школи.


Немає коментарів:

Дописати коментар