07 квітня 2016

Баранівські рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі в екосистемах


Суха та вітряна погода, що встановилась у Баранівському районі протягом останніх днів, та необережне поводження громадян з вогнем провокують загоряння у природних екосистемах.

Про це місто Баранівка повідомили у Баранівському районному секторі управління ДСНС України у Житомирській області.

"Лише за минулу добу в області виникло 11 таких пожеж, внаслідок чого вогнем пройдено понад 14 га території. Вцілому ж з початку року вогнеборці ліквідували 43 займання, що сталися у лісових масивах, на торфополях, сільськогосподарських угіддях тощо. Загальна площа пройденої вогнем території складає близько 48 га", - йдеться у повідомленні.

Аби запобігти пожежам, фахівці ДСНС нагадують про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави і сміття. Вітряна погода сприяє швидкому розповсюдженню вогню на значні  відстані.

"Особливо наголошуємо на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення таких правил може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків", - наголошують рятувальники.


Нагадаємо, за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків законодавством України передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: на громадян – від 170 грн до 340 грн, на посадових осіб від 850 грн до 1190 грн. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн до 680 грн, на посадових осіб від 1190 грн до 1700 грн.

За спалювання відходів на території підприємств, установ, організацій законодавством передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу на посадових осіб на суму від 850 грн до 1700 грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар