04 квітня 2016

З 1 квітня жителі Баранівського району платитимуть за газ по новим правилам


З 1 квітня набрали чинності нові правила, за якими споживачі платитимуть за природний газ за двома договорами: за використаний газ - постачальнику, а за доставку газу - газорозподільній компанії.

Про це повідомляє сайт Житомирської облдержадміністрації.

Плата за користування газотранспортною системою - фіксований щомісячний платіж, розмір якого встановлюється державним органом (НКРЕКП) залежно від того, які газові прилади і лічильник наявні у споживача. Відповідно до Постанови КМУ № 234 від 30 березня 2016 року, у квітні 2016 року вартість газу для населення залишається незмінною.

Тобто, роздрібні ціни для соціальних споживачів становлять:

Ціна (за 1 куб. м) та вартість газу за нормами (за 1 особу на місяць), грн (з ПДВ)

Без лічильника:

З лічильником:

У Житомирській області послуги з розподілу газу розподільними газопроводами надає ПАТ «Житомиргаз». З 1 січня 2016 року НКРЕКП встановила тариф на послуги розподілу природного газу для ПАТ «Житомиргаз» в розмірі 627,30 грн. за 1000 куб. м (без ПДВ).

Як зазначено у повідомленні, частина коштів, які надходять як плата за послуги транспортування, витрачаються на виробничу діяльність і на оплату праці - на це йде майже 80 % тарифної виручки. Зокрема, ці кошти йдуть на оплату природного газу, пально-мастильних матеріалів і електроенергії за комерційними цінами, на фінансування роботи аварійно-диспетчерських служб, служб, які щоденно контролюють роботу зовнішніх газових мереж, проведення планове технічне обслуговування, роботи з обліку газу, організацію роботи зі споживачами, договірної роботи тощо. Ще частина тарифної виручки направляється на інвестиції. У першу чергу фінансуються реконструкція і модернізація газових мереж і безоплатна установка лічильників газу для побутових споживачів.

Нагадаємо, з 1 квітня 2015 року НКРЕКП запровадив єдину ціну природного газу для всіх побутових споживачів – 7,188 грн за кубометр. 

3 коментарі:

  1. Колобок05.04.16, 21:42

    А можна, я буду купувати газ прямо в "газконторі" - без "газопостачальника" ??? В мішок, в поліетиленивой пакетик, чи в 3-літрову банку??? При цьому я відмовляюся платити "газотранспортній" компанії!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім06.04.16, 14:59

    Угу . Спрощена система , все на благо людей :-(

    ВідповістиВидалити
  3. Володимир07.04.16, 13:57

    А може знайдеться інший постачальник газу, а ПАТ "Жиитомиргаз", який буде не такий дорогий. Де ж конкуренція ?

    ВідповістиВидалити