10 березня 2016

У Баранівському районі екологи відібрали проби води у річках Случ і Хомора


9 березня представники Державної екологічної інспекції у Житомирській області відібрали проби води у п'яти ділянках річок Случ і Хомора та направили до лабораторії для ретельного дослідження.

Про це повідомляє сайт Баранівської  райдержадміністрації.

Як зазначено у повідомленні, жителі села Марківка та смт Першотравенськ виявили у річках Случ і Хомора невідому речовину та звернулися до голови Баранівської РДА з проханням перевірити стан води у зазначених водоймах.

Райдержадміністрація, у свою чергу, звернулася до Держекоінспекції. 9 березня до Баранівки прибули екологи та за присутності Марківського сільського та Першотравенського селищного голів відібрали проби води у 5 ділянках річок Случ і Хомора.

"Держінспекторами було взято проби води у п’яти ділянках річок Случ і Хомора, а саме: з р. Случ (у с. Марківка), з р. Хомора у місці впадіння в р. Случ (у с. Глибочок), з р. Хомора у смт Першотавенськ, з р. Случ у районі понтонного мосту на території Вільшанської сільської ради Романівського району та з річок Случ і Хомора на межі Хмельницької і Житомирської областей на території Першотравенської селищної ради", - йдеться у повідомленні.

Під час первинного візуального огляду екологи встановили, що вода, взята на пробу, недоброякісна і має значний вміст бруду та направили відібрані проби води до лабораторії для ретельного дослідження. У райдержадміністрації кажуть, що коли результати аналізів будуть готові, то підготують відповідне клопотання до правоохоронних органів.




фото з сайту Баранівської РДА

Немає коментарів:

Дописати коментар