12 лютого 2016

Жителька Баранівського району Марія Коник відсвяткувала 100-річний ювілей


10 лютого 100-річний ювілей відзначила жителька селища Полянка Баранівського району Марія Коник. Зі святом Марію Тихонівну урочисто вітали рідні, представники влади та жителі селища.

Про це повідомляє сайт Житомирської регіональної дирекції Національної телекомпанії України.

Марія Тихонівна Коник народилася у багатодітній селянській родині. Ще у ранньому віці пішла працювати в колгосп, потім доглядала малюків у місцевому дитячому садочку. Багато зазнала жінка у своєму житті – колективізацію, жахи війни та всі три голодомори. Сьогодні часто згадує ті складні часи та розповідає про них онукам і правнукам.

Марія Тихонівна разом із чоловіком Павлом Флоріановичем народили і виховали чотирьох дітей. Рано відійшов у вічність її чоловік, але рідні не дають почуватися самотньою. От і в сотий день народження ювілярку вітали всі четверо дітей, дев’ятеро внуків, 14 правнуків і троє праправнуків. Для них Марія Тихонівна приклад безмежної любові та доброти.

А ще зі 100-річним ювілеєм Марію Тихонівну вітали односельці, представники районної влади та громадських організацій. Святковий настрій створювали місцевий аматорський колектив «Поляночка» та гурт «Козацька мрія», учасником якого є і син ювілярки Федір.

Відео з сайту Житомирської РД НТУ

3 коментарі: