19 січня 2016

Порошенко нагородив посмертно «кіборга» Віталія Гасюка з Баранівки


Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня військового з Баранівки Віталія Гасюка, який загинув під час евакуації «кіборгів» Донецького аеропорту.

Відповідний указ опубліковано на сайті президента України.

«За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, постановляю: нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня солдата Гасюка Віталія Аркадійовича (посмертно)», - йдеться в указі президента України.

16 січня глава держави зустрівся з родинами п'ятьох військових, які загинули в останні дні оборони Донецького аеропорту та донедавна вважалися зниклими безвісти.

Президент від імені всього українського народу подякував родинам за подвиг їхніх загиблих синів, батьків та чоловіків і вручив рідним і близьким героїв державні нагороди України. Нагороду Віталія Гасюка отримали дружина і батько загиблого героя.

фото з сайту президента України

Нагадаємо, Віталій Гасюк був мобілізований до Збройних сил України у серпні 2014 року. Служив у 90-му окремому аеромобільному батальйоні 81-ї десантно-штурмової бригади. Боєць 20 січня 2015 року у складі групи виїхав на евакуацію поранених з терміналу Донецького аеропорту, але військові потрапили у засідку. Відтоді Віталій тривалий час вважався зниклим безвісти. Тіло військового ідентифікували за даними ДНК-експертизи. 1 липня 2015 року його поховали на кладовищі у рідному місті Баранівка.

4 коментарі:

  1. Анонім19.01.16, 16:16

    Приємно коли наших героїв пам"ятають на такому рівні.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім19.01.16, 16:43

    Вічна пам'ять Герою!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім19.01.16, 18:41

    Герою Слава! Доземний уклін усім БАТЬКАМ Героїв!

    ВідповістиВидалити
  4. Тамара19.01.16, 18:46

    Завтра, 20 січня, об 11 год в Баранівській ЗОШ №2 відбудеться відкриття меморіальної дошки Віталію Гасюку. Приходьте всі вшанувати пам’ять відважного кіборга.

    ВідповістиВидалити