19 грудня 2015

У Баранівському держлісомисгоспі в наступному році запрацює нова виробнича лінія


У Баранівському лісомисливському господарстві в наступному році запрацює нова виробнича лінія, яка дозволить підвищити ефективність деревообробки та споживатиме менше електроенергії.

Про це повідомляє радіо "Житомирська хвиля".

"Ця лінія дозволить покращити якість і збільшити обсяги переробки. Якщо зараз пилорами, які стоять в цеху, ріжуть в зміну 35 кубометрів, то ця лінія буде переробляти десь 100 кубів. Плюс до цього, вивільняться люди, зараз це тяжкий фізичний труд. Крім того, менше електроенергії буде використовуватися. Скажемо так, продуктивне обладнання", - розповів начальника лісопромислового комплексу Ігор Король.

Про постійне підвищення ефективності деревообробки свідчить такий факт: на початку двохтисячних років на лісопромисловому комплексі Баранівського держлісгоспу, щоб отримати один кубометр продукції, необхідно було переробити три кубометри деревини, сьогодні для цього необхідно два кубометри, а перспектива, до якої прагнуть в Баранівці – один кубометр готової продукції виробляти з півтора кубометра сировини. При цьому обсяги лісозаготівлі з року в рік практично незмінні.

Все обладнання закуповується виключно за власні кошти підприємства, йдеться про десятки, а іноді – сотні тисяч євро. Директор держлісомисгоспу Анатолій Остудімов каже, що такі вкладення у новітні засоби виробництва здійснювати необхідно, і їх грамотне та професійне використання дозволить впевненіше триматися на ринку та отримувати прибуток.

"На сьогоднішній день у нас в цілому рентабельність переробки складає 10 %, але є такі види продукції, де рентабельність сягає і 25, і 30, і навіть 40 %. Левову частину продукції ми експортуємо, тому що, на превеликий жаль, споживача на внутрішньому ринку немає, особливо в цьому році і в минулому", - сказав Анатолій Остудімов.

Зауважимо, що на лісопромисловому комплексі Баранівського державного лісомисливського господарства працюють понад 100 чоловік, середня зарплата складає 5,3-5,5 тисячі гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар