З підозрою на ботулізм у 20-х числах грудня госпіталізували мешканця одного із селищ Баранівського району. Ймовірним джерелом токсикоінфекції могла бути копчена риба домашнього виготовлення.
Про це повідомляє Держсанепідслужба Житомирської області.
"Мешканця одного із селищ Баранівського району госпіталізовано в реанімаційне відділення Житомирської обласної клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського з підозрою на ботулізм. Ймовірним джерелом токсикоінфекції підозрюють копчену рибу домашнього виготовлення. Причини та обставини виникнення захворювання з'ясовуються, заключний діагноз буде встановлено після результатів лабораторних досліджень", - інформує СЕС.
Загалом протягом 2015 року у Житомирській області вже зареєстровано 10 випадків ботулізму, з них 2 випадки закінчилися летальним наслідком.
А кажуть, що домашні копченості - найсмачніші...
ВідповістиВидалити