22 жовтня 2015

«Самопоміч» просить міську раду надати інформацію, куди витрачались гроші громади


Депутату Баранівської міської ради Тетяні Кравчук, яка є членом ГО «Самопоміч» у Баранівському районі не надають інформацію щодо використання бюджетних коштів Баранівською міською радою.

Громадське об’єднання «Самопоміч» у Баранівському районі зацікавила інформація, яка поширюється соціальними мережами, а подекуди і жителями міста про те, що міськвиконком надає матеріальну допомогу не лише тим жителям міста, які її потребують, а й членам виборчих комісій міста, деяким кандидатам в депутати до Баранівської міської ради, працівникам міської ради та їх близьким родичам. Особливо пожвавилась така робота у виборчий період . Такі дії можна трактувати як підкуп виборців та членів виборчих комісій, що є порушенням закону.

21 жовтня депутат Баранівської міської ради Тетяна Кравчук, подала депутатське запитання з цього приводу, з проханням надати копії відповідних рішень та розпоряджень за 2015 рік. Згідно діючого законодавства депутатське запитання виконується в термін, вказаний депутатом. Однак ця вимога закону міськрадою виконана не була. Як пояснив заступник міського голови Вадим Гнилориба, він направив депутатське запитання юристу та секретарю. Виникає питання, чому? Адже всі рішення і розпорядження вже давно готові і виконані, кошти люди отримали, лишається зробити лише копії та надати депутату.

Водночас нагадуємо, що за результатами перевиконання міського бюджету за 6 місяців 2015 року на матеріальну допомогу депутати виділили 39 тис. грн, а за результатами перевиконання за 9 місяців – 50 тис. грн. Звідси робимо висновок, що депутати виконували свій обов’язок по поліпшеня матерального стану нужденних громадян. Кому ці кошти виділяли вирішував виконком, чиї рішення зараз є секретними і отримати їх не може навіть депутат, не говорячи вже про пересічного громадянина. Зважаючи на це, можна вважати, що міська рада приховує таку інформацію, бо є порушення.

Ми залишаємо за Баранівською міською радою право на пояснення та підкреслюємо, що завжди підтримуємо ініціативу надання матеріальної допомоги нужденним громадянам, а в даний час – особливо. Однак якщо підтвердяться факти виділення бюджетних коштів депутатам та оточенню міського голови Анатолія Душка вважаємо, що кожен житель міста мусить про це знати та зробить висновки.

Зі свого боку ми розпочинаємо процедуру здійснення незалежного фінансово-бухгалтерського аудиту використання бюджетних коштів Баранівською міською радою.

Це покладе край всім спекуляціям навколо даного питання, а жителі міста отримають вичерпну інформацію про те, як витрачались гроші громади.

прес-служба ГО «Самопоміч» у Баранівському районі 

Немає коментарів:

Дописати коментар