16 липня 2015

У Баранівському районі в річці Хомора масово гине риба


13 липня у Баранівському районі працівники Житомиррибоохорони у річці Хомора виявили масову загибель риби. Відібрані спеціалістами проби води та зразки загиблої риби направили на дослідження.

Про це повідомляє управління рибоохорони в Житомирській області.

«13 липня працівниками Житомиррибоохорони встановлено факт масової загибелі риби, на річці Хомора, поблизу с. Глибочок Баранівського району. Також виявлено скупчення риби на поверхні води та в прибережній смузі», – йдеться у повідомленні.

По факту загибелі риби спеціалісти Житомиррибоохорони склали акт обстеження та порахували кількість загиблої риби, яка в результаті візуального обстеження, за видами та кількістю склала: плітка – 354 екз., окунь – 65 екз., щука – 65 екз., лящ – 177 екз., сом – 23 екз., бичок – 463 екз., уклія (верховодка) – 741 екз., ротань – 14 екз., карась – 161 екз..

З метою проведення лабораторних досліджень та встановлення причин загибелі до Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини направленні зразки вилученої загиблої риби.

На даний час очікуються результати лабораторних досліджень, після чого можна буде зробити висновки щодо причин загибелі риб.

5 коментарів:

  1. Дивно, як це до цього часу ніхто не написав, що у загибелі риби винен Душко))) Він же кругом у всьому винен! Аноніми, де ви поділися, спите чи шо??

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. почемучка17.07.15, 17:31

      А хіба не винен?

      Видалити
    2. Душко з Гнилорибою :)))) Це все жарт а напавне вина папарової фабрики щось скинули а тепер попробуй знайти причину

      Видалити
  2. Анонім18.07.15, 00:04

    там він не винен, але це чекає і на р. Случ.
    раки вже і так всі подохли через річку можна перейти по пояс, місцями таке враження що не річка а стадіон...
    де обіцяна дамба коли вона буде вже не потрібні нікому тут ваші супер ГЕС і таке інше рятуйте річку поки не пізно вона пересихає вже місцями

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім18.07.15, 15:10

    потрибно повернути наш колишний шлюз!!! и ричка буде чистиша не зароща, и людям де буде купатись да и взагали случ буде як и ранише дуже чудова ричка.

    ВідповістиВидалити