04 червня 2015

Двоє хлопців із Баранівського району викрали автомобіль, щоб встигнути на екзамен


Двоє хлопців з Баранівського району, загулявшись в обласному центрі та «щоб не запізнитись на іспит», діставались додому уночі й на викраденому автотранспорті.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській обл..

Попутно хлопці проникли до сільського магазину, де викрали 1800 гривень. Нині обоє є фігурантами кримінального провадження.

Уранці 2 червня до Житомирського районного відділу міліції звернулися двоє жителів Соколовського дачного масиву із повідомленням про зникнення їх автомобілів ВАЗ. Згодом надійшла ще одна заява про обікрадення місцевого магазину.

Уже на місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що невідомі, розбивши скло у дверях торгівельного закладу, проникли у приміщення, звідки забрали продукти харчування та близько 2 тисяч гривень.

Особи підозрюваних встановили, зібравши інформацію з місць подій та опитавши місцевих жителів. З’ясувалось, що до нічних кримінальних діянь причетні двоє підлітків. Хлопці проживають в одному із сусідніх населених пунктів, але вже Баранівського району.

В одного з них за місцем проживання було вилучено викрадені гроші та інші речові докази. Самі парубки у скоєному зізнались.

За їх словами, того дня вони затримались у Житомирі й лише пізно увечері згадали, що треба повертатись додому. Перший автомобіль угнали, аби швидше дістатись до селища, поспішали, «бо уранці був іспит». Але у ВАЗівці закінчилось пальне й її довелось покинути, навіть не виїхавши з дачного масиву.

У цей час парубки звернули увагу на магазин неподалік. Розбили склопакет й безперешкодно проникли до закладу. Забрали гроші і деякі продукти.

Згодом вирішили пошукати ще одне авто, аби таки доїхати додому. Покинуту ВАЗівку оперативники виявили наступного дня на околиці селища, де обоє проживають.

- Нині транспортні засоби повернуті власникам, - повідомив начальник Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області Олександр Мельник. – Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження відразу за двома статтями Кримінального кодексу України - ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 3 ст. 185 (Крадіжка).



фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

2 коментарі: