14 квітня 2015

Баранівські підлітки "гастролювали" по сусідньому району та обкрадали магазини


Четверо неповнолітніх жителів Баранівського району обґрунтовано підозрюються у вчиненні десятка крадіжок грошей та товарів з торгівельних закладів Червоноармійського району.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській обл..

Міліціонери затримали парубків коли ті пішки поверталися додому після вчинення чергових злочинів. Розпочато досудове розслідування.


За одну ніч у селі Стрибіж Червоноармійського району та в самому райцентрі невідомі обікрали магазини. Про це на початку квітня повідомили міліцію власники торгових точок.

Як з’ясували правоохоронці, у сільську крамницю зловмисники проникли розбивши віконне скло та виламавши металеві ґрати. З каси зникло 400 гривень, одяг і картки поповнення рахунку мобільних операторів. А в магазин у райцентрі зловмисники потрапили пошкодивши вхідні двері та вкрали продукти харчування.

"Слідова інформація та речові докази, вилучені на місцях подій слідчо-оперативними групами свідчили, що обидві крадіжки вчинені одними і тими ж особами", - повідомив начальник Червоноармійського РВ УМВС Віктор Лисюк.

За кілька годин оперативники карного розшуку встановили та затримали магазинних злодіїв: чотирьох жителів сусіднього Баранівського району. У них вилучено частину викраденого з магазинів, а також інструменти за допомогою яких вони проникали у приміщення.

Правоохоронці мають підстави стверджувати про причетність парубків до крадіжок з, щонайменше, 8 торгівельних закладів району, куди затримані проникали у нічний час.

Нині за фактами крадіжок, поєднаних з проникненням у приміщення (ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України), правоохоронці проводять досудове розслідування.

Водночас двоє з хлопців є фігурантами іншого кримінального провадження за 7 фактами крадіжок з магазинів у Баранівському районі.

На час розслідування суд передав хлопців на поруки батькам.

атримані досягли віку настання кримінальної відповідальності, а тому за чинним законодавством їм може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 6 років", - зазначив Віктор Лисюк.

фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

1 коментар:

  1. Песиміст16.04.15, 22:26

    Отак завжди, якщо група талановита, то дома чомусь не виступає, а тільки "гастролірує".

    ВідповістиВидалити