17 березня 2015

У Житомирі відкрилась персональна виставка художника з Баранівки


У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олега Ольжича з 17 по 31 березня пройде персональна виставка робіт вчителя-художника Володимира Кравчука "Завіконня".

Це вже друга персональна виставка робіт художника у Житомирі. Перша виставка «Лише серцем, що б’є у душі» відбулась у липні 2014 року.

Загалом на виставці буде представлено близько 30 робіт художника.

"Я довго думав, як назвати цю серію робіт. В ній я намагався відійти від патріотичної теми до якої мене прив'язували. Це буде серія краєвидів, здебільшого нічних, бо це цікаво, захопливо та магічно. Деякі речі написані зовсім у незвичній для мене манері. Хочеться відійти від рамок реалізму, передавати настрій у кольорі", - розповів Володимир Кравчук.

Нагадаємо, Володимир Ігорович Кравчук народився у 1970 році у місті Баранівка.

В 1987 році закінчив Баранівську середню школу № 2. Після закінчення Вінницького педінституту повернувся до рідної школи, де, пройшовши шлях від молодого вчителя до вчителя-методиста, працює й сьогодні.

За фахом – історик. За покликанням – митець.

Художню освіту здобував у школі-студії Баранівського фарфорового заводу. Поталанило із наставниками, серед яких були провідні художники баранівської мистецької школи. Та найбільше теплих спогадів про години спілкування з головним художником заводу Миколою Назаренком, якого Володимир Ігорович вважає своїм Вчителем.

Володимир Кравчук бере активну участь у виставках, конкурсах та фестивалях.

Неодноразовий дипломант багатьох мистецьких заходів.

У 2012 році Володимир Іванович стає фундатором творчої спілки «Розмай».

Володимир Кравчук працює в техніках пастель, акварель. Тематика робіт художника - рідне Полісся, український патріотизм, морально-етичні аспекти та активна позиція громадянина.

Творче кредо Володимира Кравчука - «Малювати картини руками не можна - лише серцем, що б’є у душі…».

Виставка триватиме два тижні, до вівторка, 31 березня 2015 року.









4 коментарі:

  1. Анонім18.03.15, 11:16

    Володимир Ігорович, ми вами пишаємося!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім18.03.15, 18:04

    Любимо, шануємо, пишаємося!

    ВідповістиВидалити
  3. теж анонім20.03.15, 22:07

    ...український патріотизм, морально-етичні аспекти та активна позиція громадянина - тематика хороша, а як вчитель історії, що він розповідає учням про Дзержинського (здається, Фелікса Едмундовича), ім`я якого дотепер носить вулиця де стоїть рідна школа митця?

    ВідповістиВидалити