31 березня 2015

У жителя села Дубрівка правоохоронці вилучили близько 2 кг тротилу


28 березня, перевіряючи наявну інформацію про можливе зберігання небезпечних предметів, оперативники карного розшуку, за згодою господаря, оглянули домоволодіння у селі Дубрівка.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

У підсобному приміщенні правоохоронці виявили речовину, що за зовнішніми ознаками була схожа на вибухонебезпечний тротил. Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, вилучила близько 2 кг підозрілої речовини.

Вибухонебезпечну речовину чоловік здобув зі знайдених снарядів часів Другої світової та зберігав у власному домоволодінні. За фактом незаконного поводження з вибухівкою нині розпочато кримінальне провадження.

За словами 34-річного господаря, місяць тому на околиці сусіднього села він виявив 2 снаряди часів Другої світової війни. Чоловік приніс їх додому і розпиляв: металеві частини здав як металобрухт, а вибуховий вміст залишив зберігатися у підсобці.

Нині вилучене направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру.

За фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами розпочато кримінальне провадження за ст.263 КК України. За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар