14 січня 2015

У Баранівці відбувся благодійний різдвяний вечір колядок


13 січня у міському Будинку культури відбувся благодійний різдвяний вечір колядок, під час якого зібрали 5 тис. 859 грн допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

На заході були присутні священнослужителі православних храмів району на чолі з архієпископом Житомирським і Новоград-Волинським Никодимом, а також місцеве та районне керівництво.

Благодійні вечори колядок, які нині тривають у всіх районах Житомирщини, започатковані церквою з метою допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. До цієї категорії нині, на жаль, додалися ще й діти воїнів, загиблих у зоні АТО.

Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим закликав усіх присутніх у залі помолитися за загиблих захисників України і вшанувати їхню пам’ять хвилиною мовчання.

На сцені колядували прихожани православних храмів Глибочка, Суємець, Дубрівки, Старої Гути, Кам’яного Броду, Острожка, Рогачева, Хижівки, Довбиша, Мокрого, Зеремлі, Баранівки, а також вихованці школи мистецтв та солісти міського Будинку культури. Колядували також усі священики благочиння на чолі із благочинним, протоієреєм Романом (Клим).

Особливо порадувала глядачів велика кількість дітей, які читали вірші про Різдво, співали колядки та показували «вертеп».

Під час благодійного збору коштів, організованому в залі, було зібрано 5 тис. 859 грн.




1 коментар:

  1. Анонім21.01.15, 12:55

    Дуже гарне свято! Особливо радує той факт, що відроджується духовність. Нарешті крига скресла!!!!

    ВідповістиВидалити