23 листопада 2014

У Першотравенській ЗОШ організували зустріч з випускниками, які служать у зоні АТО


Учні та педагогічний колектив Першотравенської ЗОШ в актовій залі навчального закладу зустрілися зі своїми випускниками, а нині військовими, які служать у зоні проведенна антитерористичної операції.

Сергій Ятлук та Віталій Сігнаєвський прибули до рідного селища у короткотривалу відпустку із зони проведення АТО.

Діти та вчителі зі сльозами на очах слухали розповіді героїв про пекло війни на Сході, переглядали знімки Віталія та Сергія з їхніми бойовими побратимами.

"На жаль, багатьох наших друзів, яких ви бачите на цих знімках, вже немає серед живих. З ними ми ділилися останньою краплиною води і крихтою хліба. Довелося по-всякому, навіть жити впроголодь, а інколи ще й без води. Та мужності, відданості рідній неньці Україні їм було не позичати, тому й поклали свої голови за те, щоб ворог не загарбав нашу державу", - розповідають військові.

Педагогічний та учнівський колектив Першотравенської школи подарували нашим героям невеличку концертну програму на військову тематику. На зібрані 4 тисячі гривень купили бійцям та їхнім бойовим друзям теплі речі, шкарпетки, чай та печиво.

"Мені скоро 40 років, - сказав у розмові з дітьми Віталій Сігнаєвський, - а служать разом зі мною і 19, 20, 25-літні. Жаль таких молодих, які віддають своє життя, захищаючи мир і спокій на нашій землі. Я добровольцем пішов на цю війну. Завтра ми з Сергієм будемо у своїх військових частинах, бо якщо ми підемо звідти, то вони прийдуть сюди".

Наостанок Сергій Ятлук та Віталій Сігнаєвський подарували рідній школі український прапор та прострелений бронежилет як пам'ять про цю неоголошену і страшну війну.





фото Наталії Башинської

2 коментарі: