02 вересня 2014

У школах Баранівки відзначили початок навчального року – День знань


Цьогорічний День знань для баранівських учнів, не зважаючи на складну ситуацію на сході країни, почався традиційно – з урочистих лінійок. Проте більшість школярів відмовились від звичних білих сорочок та шкільної форми. Натомість діти обрали національне вбрання.

Перший урок у школах району, як і скрізь у державі, пройшов під гаслом «Україна – єдина країна». Мова на ньому йшла про єдність народу України та цілісність її території.

Як повідомили у відділі освіти Баранівської РДА, цього року до перших класів шкіл району пішли 453 учні, до одинадцятих – 246. Загальна кількість школярів району - 4319. Крім того, у районі навчатиметься 21 школяр із родин переселенців зі сходу України. Однак, ця кількість ще не є остаточна, адже такі родини продовжують прибувати у наш район.

У райдержадміністрації зазначили, що стосовно фінансування 2014-2015 навчальний рік буде доволі складним. Бюджетні видатки на освіту у минулому році склали 47 млн. 768,3 тис.грн., питому вагу з яких зайняли кошти на заробітну плату. Вагомий відсоток склали першочергові видатки на енергоносії, що в грошовому еквіваленті складають 3 млн. 886,3 тис. грн..

Також у РДА повідомили, що цього року Баранівському району необхідно зменшити на 30% споживання природного газу. Тому для забезпечення роботи загальноосвітніх шкіл району в осінньо-зимовий період до навчальних закладів завезено 1148 м.куб. дров, 190 т. торфо-брикету та 689 т. вугілля.

Свято Першого дзвоника у Баранівській гімназії
(фото Тетяни Лободзінської)



Свято Першого дзвоника у Баранівській ЗОШ I-III ступенів № 2
(фото та відео baranivka.blogspot.com)









Свято Першого дзвоника у Баранівській ЗОШ I-II ступенів
(фото та відео Оксани Пилипчук)







1 коментар:

  1. Анонім05.09.14, 15:44

    Закінчиш школу,ВУЗ,а роботи немає
    Хлопці повернуться з АТО,а робити де? Путін іх у Московію не пустить-це не питання...
    Отже ,завдання номер 1 для нинішньоі влади-створити міліони робочих місць з достойною зарплатнею.Украіні потрібні заводи і фабрики.Ось що мають зрозуміти високопосадовці,бо гряде новий Майдан і вони стануть низькопосадовцями

    ВідповістиВидалити